NETGEAR lanceert nieuwe WiFi 7 router voor breder publiek

Redactie WINMAG Pro

NETGEAR, de wereldwijde expert in oplossingen op het gebied van snelle, veilige en stabiele internetverbindingen, lanceert vandaag een nieuwe WiFi 7 router. De Nighthawk RS300 Tri-band router is NETGEAR's meest betaalbare WiFi 7-product tot nu toe en bouwt voort op de belofte van het bedrijf om een goed en veilig WiFi netwerk te bieden aan iedereen.

De toekomst in huis met WiFi 7

Sinds de introductie van NETGEARs eerste WiFi 7-producten (de Nighthawk RS700 en Orbi 970), zijn multi-gig internetsnelheden betaalbaarder geworden en blijkt thuiswerken een blijvende trend. Ook zijn er meer hard- en software op de markt gekomen, zoals AR/VR-headsets, AI-platforms zoals CoPilot+ en de nieuwe aankomende update van Microsoft, die een extreem lage vertraging (lage latency) en hoge snelheid van dataverzending (hoge doorvoer) vereisen.

NETGEAR's Nighthawk RS300 met WiFi 7, speelt in op deze huidige trends en behoeften van moderne huishoudens die thuis steeds meer, tegelijkertijd, online data gebruiken. Met WiFi 7 behaal je 2,4 keer hogere snelheden dan WiFi 6, minder vertraging en een betere weerstand tegen WiFi-storingen. Dit maakt het perfect voor huishoudens die zonder problemen gelijktijdig content willen streamen in 4K/8K, online vergaderingen willen houden, gamen en nog veel meer.

“NETGEAR heeft zich altijd gericht op het creëren en leveren van oplossingen met s en veilige WiFi verbindingen”, zegt David Henry, president en General Manager van Connected Home Products en Services bij NETGEAR“Onze nieuwste WiFi 7 toevoeging, Nighthawk RS300, levert deze netwerkvoordelen nu aan een nog breder publiek.”

Veilig internet

Met de opkomst van WiFi 7 en de snelle introductie van nieuwe generaties smartphones, laptops en andere apparaten, is ook de dreiging van IoT-aanvallen toegenomen. Thuisnetwerken krijgen gemiddeld 10 aanvallen per dag, waardoor routerbeveiliging cruciaal is. Daarom is routerbeveiliging voor apparaten cruciaal om digitale levens en woningen te beschermen. NETGEAR-routers bieden extra beveiliging met automatische firmware-updates en bescherming voor gastnetwerken. Daarnaast helpen NETGEARs Smart Parental Controls ouders om de online tijd van kinderen te beheren.

De belangrijkste kenmerken van de Nighthawk RS300:

  • Snelheden tot 9.3 Gbps Tri-band WiFi 7 voor een soepele ervaring en minder interferentie.
  • 4x snellere snelheden dankzij 320MHz kanalen en 4K QAM.
  • Multi-Gig internetpoort5Gbps voor snelle kabel- en glasvezelverbindingen.
  • Verbeterde prestaties met twee 2.5Gbps en twee 1Gbps LAN-poorten voor gaming- en entertainmentapparaten.
  • Bestanden delen USB-poort voor eenvoudig delen van bestanden.
  • Nighthawk App voor gemakkelijk beheer van je netwerk, inclusief prioriteiten stellen, internet pauzeren, snelheidstests uitvoeren en gastnetwerken instellen.

De Nighthawk RS300 WiFi 7 Router kost €349 en is nu beschikbaar voor pre-order via de offiiciële NETGEAR-store. Levering vindt volgende week al plaats.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie