NetApp onthult unified data storage gebouwd voor het AI-tijdperk

Redactie WINMAG Pro

NetApp®, het bedrijf voor intelligente data-infrastructuur, heeft vandaag nieuwe toonaangevende AFF A-Series systemen aangekondigd. Deze systemen kunnen de meest veeleisende IT-workloads ondersteunen waarmee klanten worden geconfronteerd, waaronder GenAI, VMware en bedrijfsdatabases. NetApp heeft ook uitgebreide mogelijkheden toegevoegd aan zijn portfolio om klanten efficiënter te laten werken terwijl ze hun data benutten om innovatie te stimuleren.

In het AI-tijdperk voelen organisaties de druk om innovatie te versnellen, nieuwe klantervaringen aan te bieden, cyberdreigingen te slim af te zijn en steeds grotere productiviteit te behalen. Veel organisaties zien AI als een kritisch instrument om deze doelen te bereiken. Volgens het NetApp Cloud Complexity 2024-rapport realiseren organisaties zich dat zakelijk succes met AI afhangt van twee kritieke factoren: data (74%) en IT-infrastructuur (71%). Met de aankondigingen van vandaag helpt NetApp organisaties om uit te blinken in beide factoren en competitief succes te behalen door een innovatieve intelligente data-infrastructuur te bieden waarmee klanten de waarde van hun data met AI kunnen benutten.

De nieuwe NetApp AFF A-Series systemen zetten het leiderschap van NetApp voort op het gebied van unified data storage voor de volgende generatie workloads. Door gebruik te maken van dezelfde technologie als de top drie openbare clouds, elimineert de NetApp AFF A-Series opslagsilo’s en opslagcomplexiteit. Daarnaast biedt het krachtige, intelligente en veilige opslag om elke workload te versnellen en te optimaliseren. Dit omvat geïntegreerde mogelijkheden om VMware-opslagkosten te optimaliseren en ongeëvenaarde flexibiliteit te bieden voor de toekomst.

“Slimme data is ongetwijfeld het meest waardevolle bezit voor elk bedrijf om zijn concurrenten voor te blijven. Of het nu gaat om kritieke bedrijfstoepassingen of het benutten van bedrijfsgegevens om AI te stimuleren, de data-infrastructuur waarop een bedrijf het draait, maakt het verschil,” aldus Sandeep Singh, Senior Vice President en General Manager of Enterprise Storage bij NetApp. “Het uitgebreide unified data storage portfolio van NetApp, van on-premises tot de openbare clouds, maakt het de oplossing bij uitstek voor bedrijven die robuustheid nodig hebben voor de meest veeleisende workloads. De introductie van de nieuwe AFF A-Series systemen getuigt van onze toewijding om de krachtigste, intelligentste en veiligste enterprise storage in de branche te leveren.”

Nieuwe AFF A-Series systemen versnellen bedrijfstechnologische activiteiten

Met de introductie van nieuwe, krachtigere all-flash storagesystemen uit de AFF A-serie zet NetApp zijn streven naar innovatie voort met unified data storage systemen die zijn ontworpen voor elke soort data, elke app en elke cloud. De nieuwe opslagsystemen uit de AFF A-serie zijn geschikt voor de meest veeleisende workloads, van bestaande bedrijfskritische apps tot GenAI-workloads die het succes in de toekomst zullen stimuleren.

Deze nieuwe systemen zijn de NetApp AFF A1K, AFF A90 en AFF A70, die enterprise workloads een boost kunnen geven door het leveren van:

  • Tot 2x betere prestaties met ongeëvenaarde 40 miljoen IOP's en 1 TB/s doorvoer
  • Bewezen 99,9999% beschikbaarheid van gegevens
  • Toonaangevende ruwe-naar-effectieve capaciteit, inclusief altijd-aan datareductie en 4:1 Storage Efficiency Guarantee
  • Geïntegreerde realtime ransomwaredetectie ontworpen voor 99%+ nauwkeurigheid en Ransomware Recovery Guarantee

Unified data storage van NetApp ondersteunt protocollen voor blok-, bestands- en objectstorage en integreert naadloos met de drie grootste publieke cloudproviders. Hierdoor kunnen klanten workloads  consolideren, datakosten verlagen en werken zonder silo's. Deze systemen worden ondersteund door NetApp ONTAP® en bieden de eenvoud en betrouwbaarheid die tienduizenden organisaties van NetApp gewend zijn.

Krachtige, intelligente en veilige infrastructuur voor bedrijfsdata

De nieuwe functies en mogelijkheden in NetApps datamanagement en geïntegreerde services omvatten:

  • Nieuwe StorageGRID-modellen: NetApp heeft zes nieuwe StorageGRID-modellen geïntroduceerd die de waarde van grote, ongestructureerde data vergroten en tegelijkertijd de total cost of ownership verlagen. StorageGRID kan nu gebruikmaken van flashcapaciteit om snelle objecttoegangstijden te bieden tegen de laagste kosten. Klanten kunnen een nieuw niveau van flexibiliteit, keuze, prestaties en duurzaamheid ervaren voor kritieke object workloads met nieuwe modellen die een zeer concurrerende prijs per GB bieden, tot 3x betere prestaties, 80 procent minder footprint en besparingen op het stroomverbruik tot 70 procent.
  • Cyber Vault referentiearchitectuur: NetApp heeft een nieuwe referentiearchitectuur voor cyberkluizen aangekondigd waarmee de toonaangevende mogelijkheden van het bedrijf op het gebied van databescherming worden uitgebreid. De veilige en veerkrachtige cyber vault van NetApp combineert de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beveiligde dataopslag, autonome detectie van ransomware in realtime en snel dataherstel en biedt 'logically air-gapped' storage op basis van bewezen NetApp ONTAP-technologie, voor ongeëvenaarde bescherming van klantdata tegen geavanceerde cyberbedreigingen.
  • SnapMirror Active Sync: De nieuwste versie van ONTAP bevat SnapMirror Active Sync, waarmee een symmetrische actief-actieve oplossing voor bedrijfscontinuïteit in twee datacenters wordt gecreëerd. Gekoppeld aan VMware vSphere Metro Storage Cluster (vMSC) en bedrijfsdatabases van Oracle, SAP en Microsoft, maakt SnapMirror active sync continue bedrijfsactiviteiten mogelijk zonder onderbreking tijdens een uitval van een datacenter.
  • FlexCache met Writeback: De bijgewerkte versie van ONTAP bevat ook FlexCache met Writeback die lokale kopieën van gegevens maakt voor gedistribueerde teams, wat resulteert in een lagere latentie en ononderbroken toegang terwijl de administratieve overhead wordt verminderd. De lokale kopieën kunnen gegevens lezen en schrijven, waardoor lokale teams meer controle hebben terwijl de gegevens consistent blijven met het kerndatacenter.
  • NetApp AIPod met Lenovo: NetApp en Lenovo werken samen aan een nieuwe geconvergeerde infrastructuuroplossing die is ontworpen voor retrieval-augmented generation (RAG) en inferencing use cases voor GenAI, met krachtige ThinkSystem-servers van Lenovo die gebruikmaken van NVIDIA L40S GPU's, NVIDIA Spectrum-X-netwerken en NetApp AFF-storage, allemaal gevalideerd met de NVIDIA OVX-architectuurspecificaties.
  • BlueXP Classificatie: Deze AI/ML-gedreven service is nu beschikbaar als een BlueXP core capability zonder extra kosten, waardoor gebruikers direct toegang hebben tot de mogelijkheid om data automatisch te classificeren, categoriseren en taggen in de gehele data estate om data intelligence te verdiepen, inspanningen op het gebied van governance, security en compliance te verbeteren en strategische workloads zoals GenAI mogelijk te maken. Met BlueXP-classificatie kunnen klanten nu GenAI- en RAG-innovatie stimuleren via de AIOps-mogelijkheid om vooraf getrainde modellen veilig en programmatisch uit te breiden met automatisch geclassificeerde, eigen data op verzoek voor verbeterde relevantie zonder dat dit ten koste gaat van de kosten of de beveiliging
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie