MKB Proof Awards 2021: Textmetrics

Redactie WINMAG Pro
Woorden dienen niet alleen correct gespeld te worden, maar aan te sluiten op het karakter van een lezer. De formattering van een tekst moet begrijpelijk zijn voor mensen - en zoekmachines, want in elk ander geval belandt de pagina onderaan de zoekresultaten van Google, Indeed of Google for Jobs. Textmetrics, een Arnhems softwarebedrijf, ontwikkelt een softwareplatform voor de verbetering van teksten.

Textmetrics kijkt, soortgelijk aan de spelling- en grammaticacontrole van Microsoft Word, met je mee. En hoewel spelling aan bod komt, gaat feedback veel verder dan grammatica alleen. SEO-suggesties verhogen vindbaarheid. Voorgestelde woorden en zinslengten zijn toegespitst op het taalniveau en de identiteit van de doelgroep die jij probeert te bereiken.

De tool, gebaseerd op AI en ML, analyseert teksten in een oogopslag en geeft feedback die de leesbaarheid en effectiviteit vergroot. Textmetrics’ AI-algoritmen hebben een beter en sneller zicht op de effectiviteit van woorden en zinnen dan een mens ooit zou kunnen hebben. Reusachtige hoeveelheden taaldata worden in een fractie van een seconde geïnterpreteerd en tot begrijpelijke, snel toepasbare feedback verwerkt.

Het geheel is in een dashboard verpakt. De software draait in de cloud en is daarmee op een device naar wens beschikbaar. In het dashboard vind je een tekstverwerker, filebrowser van afgeronde of lopende projecten en inzicht in de effectiviteit van gepubliceerde teksten.

Ook maken diverse plugins het mogelijk om de software in een andere tekstverwerker (bijvoorbeeld Google Documents) of website-backend (bijvoorbeeld Drupal) te integreren. Textmetrics is beschikbaar voor twaalf talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans en Duits.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie