MKB Proof Awards 2021: HP Elite Folio

Redactie WINMAG Pro
Dit product ontving een MKB Proof Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.

Een laptop met een adviesprijs van circa € 1.600,- brengt verwachtingen met zich mee. Voor de HP Elite Folio verwachten we dan ook niets minder dan een onderscheiding. Hoewel het model uitstekend scoort op gebied van uiterlijk en gebruiksgemak, kan HP’s keuze voor Windows op ARM te wensen overlaten voor iedereen die op een laptop leunt voor de uitvoering van grafisch werk, ontwikkeling en andere specialistische taken. In de praktijk is het laatste nauwelijks beperkend. Voor het overgrote deel van zakelijk Nederland dient de HP Elite Folio als prachtig, veilig en verbindend werkpaard.

De Elite Folio draait Windows op ARM. ARM-processoren zijn energie-efficiënter en connectiever dan traditionele alternatieven.

De schermverhouding van 3:2 komt de productiviteit van elke opstelling ten goede. 3:2 biedt meer verticale ruimte dan veelgebruikte verhoudingen als 16:9 en 16:10. Eén van de voordelen is een vollediger inzicht in webpagina’s en documenten. Pagina’s zijn regelmatig in oogopslag te overzien en scrollen is minder vaak benodigd. De laptop weegt iets meer dan een kilo: woon-werkverkeer, reizen en beweging op de werkvloer zijn geen enkel probleem.

Het ontwerp staat verschillende werkmodi toe. Schuif je het scherm naar voren, dan dient het toetsenbord als statief voor een gekantelde tablet, wat werken met touch vergemakkelijkt. Ook is het model volledig uit te vouwen tot tabletmodus, wat onder andere staande presentaties in de hand werkt. 

Klik hier voor meer informatie

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie