MKB Proof 2017: HP Z2 Mini G3

HP
Redactie WINMAG Pro
De Z-serie van HP bestaat uit krachtige workstations wanneer je extra PK’s goed kan gebruiken om je werk te doen.

De Z2 Mini is hierin niet anders. Dit systeem is zeer compact, maar levert niet in op de nodige specificaties. De behuizing van de Z2 Mini is strak en symmetrisch, met een verwijderbare bovenkant voor de nodige expansie. Voorop vind je twee USB 3.0-poorten en een audio-ingang. Achterop nog eens twee USB 3.0-poorten en twee USB-C-poorten. Ook vind je hier een ethernetpoort en maar liefst vier DisplayPorts. Dit zal met name mensen die extra grote werkruimte nodig hebben zeer aanspreken.

Het systeem is verkrijgbaar in verschillende configuraties en is daarnaast zoals eerder gezegd ook uit te breiden. Verder draait het systeem op een krachtige Intel Xeon-CPU, een standaard voor workstations hoewel uitvoeringen met Core i7 ook gebruikelijk zijn. De CPU draait op 3.50GHz en verder heeft het systeem 16GB aan intern geheugen en 512GB aan opslag aan boord.

In de praktijk draagt het systeem vier monitoren tegelijk gemakkelijk, mede dankzij de nVidia Quadro M620-GPU. Bovendien heeft HP nauw samenwerkt met leveranciers van diverse (grafische) applicaties zoals AutoCAD, waardoor een goede en juiste werking van de DisplayPorts is gegarandeerd en dat merk je, want applicaties draaien naadloos op het systeem.

We stipten het al even aan: de mogelijkheid tot uitbreiden. Via een schuif aan de achterkant verwijder je de bovenkant waarna je gemakkelijk het systeem uitbreidt. Zo is de Z2 Mini voorzien van een extra slot waarin je een geheugenmodule kunt plaatsen. Dat maakt de workstation dus ook een aantrekkelijke optie wanneer je binnen afzienbare tijd verwacht de noodzaak te hebben om op te schalen.

Prijs:
€ 1.827,10 (incl. BTW)
Info: hp.com

+ Zeer compact systeem
+ Krachtige specificaties gericht op de grafische sector
+ Gemakkelijk uitbreidbaar

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie