MKB Best Choice Awards 2018: HP Spectre 13

HP
Redactie WINMAG Pro
De Ultrabook een goedkope kopie van de MacBook Air? Vijf jaar geleden misschien. Vandaag de dag is het een categorie notebooks die niet vergeleken hoeft te worden en prima op eigen benen kan staan. Ook de vernieuwde HP Spectre 13 die er fris uitziet, fris aanvoelt en fris werkt.

Specificaties HP Spectre 13

Wat direct opvalt, is het strakke design. Bovendien zijn de scharnieren van de notebook netjes aan de binnenkant weggewerkt. Dat levert een heel mooi device op wat ook nog eens bijzonder dun is met een dikte van net iets meer dan 1 cm. HP levert een extra dongle mee waarmee je een USB-C-poort omtovert tot 3.1-poort waarop je eventueel weer een dock kunt aansluiten voor de nodige extra poorten. Ons testmodel heeft een achtste generatie Core i7-CPU met 16GB aan werkgeheugen en 512GB aan opslag.

Display

Net zo indrukwekkend als de specificaties is het 13.3-inch display. De resolutie bedraagt 3840 x 2160 en tikt hiermee 4K UHD aan. Dat is aan het scherm af te zien, want pixels tellen is er niet bij. Standaard voelen de kleuren wat grauw, maar dat is naar smaak prima bij te stellen. Het glanzende display draagt bij aan het design en staat de HP Spectre 13 bijzonder goed.

HP Spectre 13

MKB Best Choice Awards 2018
Accuduur

Vol werken op de HP Spectre 13 laat ongeveer zes uur toe. Dat is te verwachten en te stretchen door slimme stroomprofielen aan te maken (iets wat iedereen met een notebook zich sowieso eigen zou moeten maken). Zes uur is niet slecht, zeker niet, maar ook geen wonder. Bovendien laadt je de accu dankzij snelladen in 30 minuten voor 50 procent op, dus op klagen hebben we eigenlijk geen recht.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie