Microsoft verwacht Windows 8 in herfst 2012

Redactie WINMAG Pro
Windows 8 staat gepland voor de herfst van 2012. Dit heeft Microsoft-topman Dan'l Lewin tegenover website TechRadar onthuld. Het besturingssysteem moet ook voor tablets verschijnen.

Volgens Lewin zal Microsoft later dit jaar een Windows 8-conferentie organiseren voor ontwikkelaars. Hierna zal het besturingssysteem de beta-fase ingaan en dan uiteindelijk een jaar later aan het begin van de herfst op de markt worden gebracht.

TechRadar vroeg de topman ook waarom het zo lang geduurd heeft voordat Microsoft de overstap maakt naar arm-processoren. Volgens Lewin heeft de ontwikkeling van Vista het proces behoorlijk vertraagd en moet de softwarefabrikant rekening houden met de grote gebruikersgroep van hun besturingssysteem.

Vanwege betere beveiliging kiest Microsoft ervoor om Windows 8 uit te brengen op tablets in plaats van hun mobiele systeem Windows Phone 7. Hiermee wil de softwaregigant de digitale plankjes ook aantrekkelijk maken voor grote ondernemingen, bij wie goede beveiliging vaak een belangrijk aspect is.

Microsoft is niet bang om de concurrentie aan te gaan met de iPad en Android. Lewin verklaart dat zijn bedrijf al met de ontwikkeling van een tabletinterface bezig is al voor de komst van de iPad. Het personeel werkt zo hard als het kan om het systeem zo snel mogelijk uit te kunnen brengen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie