Merknamen mogen internetextensie worden

Redactie WINMAG Pro
Vanaf volgend jaar kan iedereen die daar 185 duizend dollar voor over heeft zijn eigen merknaam als extensie aanvragen. Dat heeft ICANN, de organisatie die domeinnamen beheert, besloten.

Vooral voor bedrijven is dit goed nieuws, zij kunnen met een eigen merknaam als extensie hun vindbaarheid vergroten. Dit kan websites opleveren die eindigen op bijvoorbeeld .apple of .philips.

Momenteel zijn er maar 22 extensies die verwijzen naar het soort organisatie dat achter de website zit, zoals .com, .org of .info, en 250 extensies die verwijzen naar landen. Het bestuur van de ICANN heeft nu dus besloten dat ook ook andere woorden gebruikt mogen worden.

'We hopen dat het toevoegen van domeinnamen de manier van informatie vinden verbetert', aldus topman Rod Beckstorm van ICANN.  Het aanvragen van een nieuwe extensie kost 185 duizend dollar; tevens moet de betreffende organisatie een bewijs van merkrecht overhandigen. Door de aanvraag zo duur te maken, hoopt ICANN oneigenlijke aanvragen te voorkomen, zo meldt persbureau Reuters.

De inschrijving voor de nieuwe domeinnamen start op 12 januari 2012 voor een periode van negentig dagen. Daarna zal registratie van een extensie gekoppeld aan een merknaam waarschijnlijk voor enkele jaren niet meer mogelijk zijn.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie