Megaboete British Airways wegens datalek

Redactie WINMAG Pro
British Airways heeft een megaboete opgelegd gekregen wegens een groot datalek dat afgelopen jaar plaatsvond. De luchtvaartmaatschappij zou onvoldoende hebben gedaan om de cyberaanval te voorkomen.

Privacywaakhond

De boete bedraagt maar liefst 183 miljoen pond, omgerekend 204 miljoen euro en is opgelegd door de Information Commissioner's Office (ICO). De Britse privacywaakhond heeft nooit eerder een dergelijk hoge boete opgelegd. Bovendien is het de eerste die wordt uitgereikt sinds de nieuwe Europese privacywetgeving.

Datalek British Airways

Luchtvaartmaatschappij British Airways werd in 2018 getroffen door een grote hackaanval. De gegevens van plus/minus een half miljoen klanten kwamen op straat te liggen. Het ging onder meer om creditcardgegevens die in verkeerde handen terechtkwamen. Ook zijn inloggegevens en boekingsinformatie van de gehackte servers gestolen.

LEES OOK: Podcast G DATA: de duistere wereld van het dark web

British Airways in beroep

Britisch Airways gaat overigens niet akkoord met de opgelegde boete. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan de BBC weten 'verrast en teleurgesteld' te zijn. De organisatie zal dan ook in hoger beroep gaan om de opgelegde boete aan te vechten.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie