Maak kennis met Kaspersky Next: nieuwe productlijn voor bedrijven

Redactie WINMAG Pro

Kaspersky introduceert zijn nieuwe productlijn 'Kaspersky Next'. Een productportfolio dat robuuste endpointbeveiliging combineert met de transparantie en snelheid van EDR (Endpoint Detection and Response) en de zichtbaarheid en krachtige tools van XDR (Extended Detection and Response). Klanten kunnen nu kiezen uit drie productniveaus die zijn afgestemd op hun vereisten, de complexiteit van hun IT-infrastructuur en hun beschikbare resources in het bedrijf.

In het steeds veranderende landschap van cyberbedreigingen is het voor bedrijven cruciaal om te beschikken over een allesomvattende en betrouwbare cybersecurityoplossing voor effectieve beveiliging. Volgens het Enterprise Strategy Group's XDR and SOC Modernization Report* worstelen bedrijven nog steeds met het vinden van informatiebeveiligingstools die geavanceerde bedreigingen tijdig detecteren en onderzoeken. Als toonaangevend innovatief en technologisch bedrijf ontwikkelt Kaspersky zijn oplossingen voortdurend om aan alle cybersecurityvereisten van bedrijven te voldoen en helpt het organisaties om betrouwbare cybersecurityraamwerken op te bouwen.

Kaspersky Next is een nieuwe reeks cybersecurityproducten die robuuste endpointbeveiliging bevat. De oplossingen zijn door AI-mogelijkheden aangedreven en gaan verder dan het klassieke EPP (Endpoint Protection Platform), door de samenvoeging van EDR en XDR voor zakelijke klanten van elke omvang en branche. Als de meest geavanceerde en effectieve cybersecurityoplossingen helpen EDR en XDR bedrijven om de meer voorkomende, ontwijkende en geraffineerde aanvallen te weerstaan. Daarnaast bieden ze organisaties totale zichtbaarheid, controle, snelle respons en proactieve bescherming tegen bedreigingen.

Kaspersky Next is flexibel en kan zowel in de cloud als on premise worden geïnstalleerd. Bedrijven beheren de oplossing via een gestroomlijnde console om de belangrijkste cybersecuritystaken snel uit te voeren, of via een enterprise-grade console met meer granulaire controles en geavanceerde monitoring.

De nieuwe productlijn helpt organisaties om cruciale cybersecurityfuncties op te zetten en biedt robuuste bescherming tegen meerdere soorten bedreigingen waar organisaties het meest mee te maken hebben, zoals ransomware, malware en datalekken. Daarnaast voorkomt de nieuwe productlijn penetratie van infrastructuur via Business Email Compromise, aanvallen in de supply chain, exploits en andere kwetsbaarheden.

Kaspersky Next bevat meerdere automatiseringsfuncties zoals cloudbewaking en -blokkering, kwetsbaarheden- en patchbeheer, IoC-scan (Indicator of Compromise) en playbooks. Dit helpt bedrijven niet alleen om de effectieve detectie en remediëring van complexe en nieuwe bedreigingen te ondersteunen, maar vermindert ook de belasting van cybersecurityteams aanzienlijk door het aantal routinematige cybersecuritytaken te minimaliseren.

Kaspersky Next bestaat momenteel uit drie productniveaus:

  • Kaspersky Next EDR Foundations biedt krachtige endpointbeveiliging die bedreigingen identificeert en neutraliseert voordat ze schade toebrengen aan bedrijfsprocessen. Flexibele, eenvoudige beveiligingscontroles en ingebouwde IT-scenario's maken een hands-off werking mogelijk en stellen bedrijven in staat hun beveiligingsbeleid aan te passen aan hun unieke behoeften. Deze oplossing is geschikt voor bedrijven waar informatiebeveiliging wordt uitgevoerd door IT-afdelingen.
  • Kaspersky Next EDR Optimum biedt sterke endpointbeveiliging met noodzakelijke EDR-functionaliteit, geavanceerde controles, patchbeheer en cloudbeveiliging. De zichtbaarheid van bedreigingen, het onderzoek en de respons worden begeleid om bedrijven te helpen aanvallen snel en met minimale middelen af te slaan. Deze oplossing is geschikt voor bedrijven met kleine informatiebeveiligingsteams.
  • Kaspersky Next XDR Expert verzamelt, analyseert en correleert data uit verschillende bronnen in de IT-infrastructuur van een organisatie. Het biedt daarmee realtime overzicht en diepgaand inzicht in nieuw ontwikkelende cyberrisico's om geavanceerde detectie van bedreigingen en geautomatiseerde reacties te leveren. Het is de robuuste cybersecurityoplossing die ook kan integreren met externe leveranciers. Deze oplossing is geschikt voor bedrijven met ervaren cybersecuritysteams of Security Operations Centers (SOC).

Kaspersky Next maakt deel uit van het B2B-productecosysteem van Kaspersky en is direct compatibel met andere oplossingen en services van Kaspersky. Met de groeiende vraag naar uitgebreidere cybersecurity kunnen bedrijven ook eenvoudig migreren van de ene tier naar de andere, afhankelijk van hun huidige cybersecurityeisen.

Anton Ivanov, Chief Technology Officer bij Kaspersky, zegt: "Vandaag beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis als B2B-leverancier. Zo lanceren we onze marktleidende XDR en vinden we ons zakelijke productaanbod opnieuw uit. Kaspersky Next vereenvoudigt EDR en XDR voor bedrijven en organisaties van elke omvang. We brengen topsecurity, ondersteund door unieke expertise, naar alle klanten. Van klanten zonder cybersecuritymedewerkers tot klanten met ervaren cybersecurityteams. Ons doel is om organisaties betrouwbare en kosteneffectieve informatiebeveiligingssystemen te laten bouwen die van de hoogste kwaliteit zijn en voldoen aan hun specifieke vereisten."

Ga voor meer informatie over Kaspersky Next naar de website.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie