Logitech introduceert premium zakelijke Zone Wireless 2-headset die ruis bij gesprekspartner kan onderdrukken

Redactie WINMAG Pro

Onlangs heeft Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) Zone Wireless 2 geïntroduceerd: een premium zakelijke headset die gebruikmaakt van AI om een volledig ruisvrije gesprekken mogelijk te maken. AI-geluidsonderdrukking, ruisonderdrukkende microfoons, hybride actieve ruisonderdrukking (ANC) en gepersonaliseerd stereogeluid zorgen er samen voor dat zakelijke professionals altijd duidelijk verstaanbaar zijn en dat zij hun gesprekspartners ook duidelijk kunnen horen tijdens belangrijke gesprekken en vergaderingen. Dit komt met name van pas in lawaaierige en drukke (kantoor)omgevingen.

In hedendaagse hybride werkomgevingen werken individuen vanuit verschillende ruimtes en in vrijwel elke werkruimte kunnen lawaai en slechte geluidskwaliteit de samenwerking en productiviteit op een negatieve manier beïnvloeden. Uit een recente studie over het ondersteunen van werknemers in hybride werkplekken blijkt dat maar liefst 85% van de thuiswerkers te maken heeft met audioproblemen. Deze problemen variëren van achtergrondgeluid van andere deelnemers tot slechte geluidskwaliteit via de luidsprekers van de computer. Dezelfde studie concludeerde dat hybride werknemers lang niet altijd beschikken over moderne samenwerkingstools, zoals hoogwaardige headsets. Dat is waar de Logitech Zone Wireless 2 om de hoek komt kijken. 

Zone Wireless 2 is een hoogwaardige headset van Logitech voor ervaren professionals die behoefte hebben aan controle, precisie en innovatie," aldus Prakash Arunkundrum, Chief Operating Officer bij Logitech. "We hebben Zone Wireless 2 ontworpen met geavanceerde technologie voor premium prestaties en een lagere ecologische voetafdruk."

Geluidsonderdrukking met hulp van AI

Zone Wireless 2 is met behulp van AI in staat om omgevingsgeluid aan twee kanten te onderdrukken, zelfs als de gesprekspartner geen ruisonderdrukkende headset draagt. De functie ‘Advanced Call Clarity’ kan worden geactiveerd via Logi Tune en scheidt de stem van de gesprekspartner van het achtergrondgeluid. De headset bevat microfoons met noise-canceling om achtergrondgeluiden en gesprekken die in de buurt worden gevoerd te onderdrukken.

Daarnaast beschikt de headset over het meest geavanceerde type actieve ruisonderdrukking: hybride actieve ruisonderdrukking (ANC). Dit type ANC is in staat om omgevingsgeluid met een breder scala aan frequenties te onderdrukken en gebruikers kunnen dankzij hybride ANC schakelen tussen vier verschillende isolatieniveaus om omgevingsgeluid te blokkeren: ANC High, ANC Low, Transparantie en ANC & Transparantie Uit. De transparantiemodus helpt gebruikers zich bewust te blijven van hun omgeving terwijl ze de headset dragen. Dankzij Logi Tune kunnen gebruikers de functie ‘Personal EQ’ gebruiken om het geluid volledig naar wens af te stemmen met behulp van een gehoortest. 

De ideale headset voor professionals in het bedrijfsleven

Professionals gebruiken hun apparatuur gedurende de dag in verschillende scenario's. Dankzij multipoint Bluetooth® blijven ze verbonden en kunnen ze eenvoudig schakelen tussen meerdere apparaten. Deze functie lost het probleem op dat gebruikers vaak ervaren wanneer ze hun computer verlaten, de verbinding verliezen en dan terugkeren naar een configuratie die verbonden lijkt te zijn, maar dat niet is. Bovendien komt er bij dit schakelen geen handmatig werk aan te pas. Dit is het resultaat van communicatie tussen de headset, de USB-C-ontvanger en het besturingssysteem om intelligent te schakelen tussen headset- en computeraudio. 

Andere features

Zone Wireless 2 biedt tot 40 uur batterijduur, waarbij de gespreks- en luistertijd variëren op basis van het in- of uitgeschakeld zijn van de ANC. Ook is er gedacht aan snel opladen: binnen vijf minuten is de headset voldoende opgeladen om één uur gesprekstijd te kunnen leveren. Gebruikers kunnen op de oorschelp tikken of vegen om media en het volume te bedienen. On-eardetectie in Logi Tune zorgt ervoor dat media automatisch wordt afgespeeld bij het dragen van de headset en wordt gepauzeerd als de headset wordt afgedaan. 

Bezorgt IT en het personeelsbestand een glimlach

IT-teams kunnen Zone Wireless 2 met vertrouwen implementeren binnen hun personeelsbestand, want de headset maakt gebruik van een premium microfoon voor open kantoorruimtes en is gecertificeerd voor Zoom, Google Meet, Google Voice en Google Fast Pair.

De integratie met Sync, het platform van Logitech om apparatuur te beheren, maakt een veilige en schaalbare aanpak mogelijk en zorgt ervoor dat Logitech-apparaten op afstand kunnen worden beheerd. Zo kunnen IT-beheerders firmware updaten en eventuele problemen met Zone Wireless 2 op lossen vanuit een cloud-based interface. Ongeacht of de headset op afstand wordt gebruikt of op kantoor.

Vervangbare oorkussens en een vervangbare batterij

Duurzaamheid is een kernonderdeel van elke ontwerpkeuze die Logitech maakt: van het winnen van grondstoffen tot het einde van de levensduur van de producten. Zone Wireless 2 is doordacht ontworpen om gebruikers de mogelijkheid te bieden de levensduur van hun apparaat te verlengen door middel van verwisselbare oorkussens en een vervangbare batterij. Hierdoor kunnen de headsets langer worden gebruikt.

Zone Wireless 2 is gecertificeerd CO2-neutraal. De CO2-impact van het product en de verpakking is verminderd tot nul dankzij de investering van Logitech in projecten voor CO2-compensatie en -verwijdering.

Prijs en beschikbaarheid

Zone Wireless 2 is wereldwijd verkrijgbaar op logitech.com en via geautoriseerde (r)etailers. De adviesprijs voor de headset is €359.99.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie