Logistieke dienstverlener Bleckmann kiest SOTI voor het inzicht en beheer van bedrijfskritische mobiele apparatuur

Redactie WINMAG Pro

Logistiek bedrijf Bleckmann heeft zijn IT-infrastructuur vernieuwd met de implementatie van SOTI MobiControl. Als wereldwijd logistiek bedrijf, met een speciale focus op e-fulfilment en meer dan 30 distributiecentra, bedient Bleckmann klanten in de mode- en lifestylebranche. Vanwege de logistieke uitdagingen is een effectief Enterprise Mobility Management van groot belang.

Recent meldde Thuiswinkel.org dat online bestedingen toenemen, aangezien 29% van alle consumentenbestedingen online wordt gedaan. Bovendien is het aantal cross-border online bestedingen met 10% gestegen. De grootste groeisegmenten zijn speelgoed (+66% besteding) en kleding (+23% besteding). Effectief logistiek management wordt daarom steeds belangrijker voor bedrijven.

Om deze uitdaging aan te gaan, was Bleckmann op zoek naar een efficiënt systeem om zijn mobiele apparaten te beheren en zo de beste logistieke klantenservice te bieden aan mode en lifestylemerken. Het bedrijf had een manier nodig om alle apparaten bij te werken, ondersteunen en bekijken vanaf één centraal punt. Daarnaast zochten ze naar een gestroomlijnde manier om meerdere besturingssystemen en magazijnbeheersystemen te beheren.

"We kijken voortdurend hoe we onze klanten de beste logistieke diensten kunnen bieden, zeker nu een snelle en efficiënte service steeds belangrijker wordt", zegt Dirk Hofkens, Global IT Infrastructure Manager bij Bleckmann. "Dankzij de directe samenwerking tussen ons interne IT-team en SOTI MobiControl heeft Bleckmann het aantal naadloos geïnstalleerde apparaten in hun warehouses in Europa, het VK en de VS verdubbeld. Deze samenwerking met SOTI toont onze gedeelde drive naar innovatie en onze vastberadenheid om de groeiende uitdagingen binnen onze industrie succesvol aan te pakken".

Verbeterde efficiëntie en productiviteit

Met SOTI MobiControl kan Bleckmann nu op afstand barcode scanners, mobiele computers en smartphones ondersteunen en beheren op al hun wereldwijde locaties. Ze kunnen gegevens verzamelen op één centrale locatie om snel problemen op afstand te identificeren en op te lossen. Bovendien zijn alle besturingssystemen en magazijnbeheersystemen geïntegreerd in de apparaten van Bleckmann.

De implementatie resulteerde in een verdubbeling van het aantal naadloos geïnstalleerde apparaten in hun vloot en de installatietijd van apparaten nam met 50% af. Wanneer apparaten tussen locaties moeten worden verplaatst, heeft SOTI MobiControl de tijd die nodig is om apparaten op te zetten met 75% verminderd.

"Bij SOTI weten we hoe cruciaal het is om vanuit één centraal punt inzicht te hebben in de mobiele apparaten van een bedrijf", verteld Peter Schuchmann, Sales Directeur, Benelux bij SOTI. "Helaas zien we nog vaak dat bedrijven hun apparatuur via verschillende systemen beheren, wat leidt tot verlies van zichtbaarheid en ten koste gaat van de efficiëntie en productiviteit. Met SOTI MobiControl kan Bleckmann nu eenvoudig hun apparatuur monitoren en besturingssystemen en magazijnbeheersystemen niet alleen lokaal, maar wereldwijd beheren. Dit is vooral gunstig voor een internationaal bedrijf als Bleckmann."

SOTI XSight voor geavanceerd inzicht

Na het succes van SOTI MobiControl zet Bleckmann nu de volgende stap om SOTI XSight te verkennen voor een geavanceerd inzicht in de productiviteit van apparaten, inclusief de detectie van Wi-Fi-dekkingsproblemen in het magazijn. Met dit inzicht wil Bleckmann de productiviteit van zijn medewerkers verder verbeteren. De aanstaande evaluatie van SOTI XSight onderstreept de voortdurende inzet van Bleckmann om geavanceerde technologieën te implementeren om de operationele efficiëntie te verbeteren en te voldoen aan de steeds veranderende eisen van de logistieke sector.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie