Legrand sluit strategisch partnerschap met Copaco om groeiende markt in Nederland te bedienen

Redactie WINMAG Pro

Legrand, wereldwijd specialist in elektrotechnische en digitale gebouwinfrastructuren, heeft Copaco, distributeur van automatisering- en telecomtechnologie, toegevoegd als distributeur voor de Nederlandse markt. Dankzij deze samenwerking kan Legrand de Nederlandse IT-markt nog beter bedienen. Hiermee versterkt het bedrijf zijn positie en groeiambities binnen de Nederlandse markt.

De samenwerking met Copaco is een logische stap die past binnen de strategie van Legrand in Nederland. Sinds april biedt Copaco oplossingen van Legrand aan, inclusief de merken Minkels en Raritan. Het gaat hierbij onder meer om het complete 1 en 3 Fase UPS portfolio van Legrand, de Minkels Nexpand Server-Netwerkkasten en Wandkasten en ook de intelligente PDU’s, KVM-switches en sensoren van Raritan. Hiermee versterkt Legrand zijn positie in de Nederlandse IT-markt.

Duurzame innovatie

Bart van Meteren, Business Development Manager Channel bij Legrand, ziet de IT-markt in beweging: “De toenemende vraag naar IT-infrastructuur, gedreven door digitalisering en de groei van (generatieve) AI, creëert kansen voor Legrand. Tegelijkertijd worden de eisen voor duurzaamheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie steeds strenger. Strategische partners als Copaco zijn daarom een onmisbare schakel voor ons om onze concurrentiepositie te versterken. Dankzij hun lokale expertise en uitgebreide netwerk kunnen we onze (eind)klanten nog beter van dienst zijn. We bieden complete oplossingen aan, waarmee we dankzij de unieke combinatie van het Legrand-, Minkels- en Raritan-portfolio een sterke propositie in de markt neerzetten. Met deze strategische stap kunnen we onze visie verder realiseren: overal aanwezig zijn waar mensen wonen, leven en werken, en met onze producten nog meer waarde toevoegen.”

Waardevolle uitbreiding

“De samenwerking met Legrand is een waardevolle uitbreiding van ons portfolio, waarmee we onze partners een completer aanbod kunnen bieden op het gebied van IT-infrastructuur. We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Legrand, een gerenommeerde speler in de markt voor elektrotechnische en digitale gebouwinfrastructuren. We kijken ernaar uit om deze samenwerking de komende tijd verder uit te breiden”, aldus Marc Maas, Manager Business Development bij Copaco.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie