Lees 'm hier: WINMAG Pro 2.2020
Al 30 jaar lang voorzien we van een platform waarmee IT-professionals en prosumers bij kunnen blijven met een continu veranderend IT-landschap. Dat gaat met bloed, zweet en tranen. Het resultaat - zes jaarlijkse magazines, nieuwsbrieven, een bomvolle website en social media - is het waard. Met ingang van het tweede kwartaal schudde de coronacrisis de wereld op. Ook wij worden genoodzaakt om te moderniseren. En om alle thuiswerkers onder ons alsnog van een bomvolle tech- en securitygids te voorzien, bijten we door.
De toekomst is onzeker. Maar doe je iets al 30 jaar lang, dan voelt geen berg als te hoog, en geen sprong als te ver. WINMAG Pro gaat nergens heen.
Hieronder vind je een greep uit de verzameling interviews, reviews en achtergronden die in het magazine te vinden is. Geïnteresseerd in technologie, actief dienstverlener, IT-beslisser of prosumer? Magazine WINMAG Pro is volledig digitaal te lezen op de onderstaande platformen en zesmaal per jaar als fysiek magazine te ontvangen. Digitale beschikbaarheid wordt doorlopend uitgebreid. Zo ook de onderstaande lijst.
Vind WINMAG Pro op
- Readly
- Issuu
Unified communications | Communicatie in crisistijden
Het coronavirus doet de rondte. De stress van kantoortuinen en filerijden is de wereld uit, maar van een succesverhaal valt niet te spreken. Het MKB was onvoldoende voorbereid. De transitie naar thuiswerk is gelukt, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Weinigen slaagden erin om de continuïteit van het bedrijf optimaal te waarborgen en werknemers veilig te stellen. De inzet van technologie, waaronder communicatiesoftware, was een hoofdvoorwaarde voor de werkwijze die ‘Het Nieuwe Werken’ aanprees. Was er aan deze voorwaarde voldaan, dan hadden heel veel MKB’ers er beter voorgestaan. Bij het gros van crisisslachtoffers liet de communicatietechnologie te wensen over. Sommige gebeurtenissen waren onvermijdelijk, maar het zou te makkelijk zijn om te zeggen dat niets beter te incasseren was.
Security | Met thuiswerken als norm is zichtbaarheid essentieel
‘Ik werd vanochtend om 7 uur ‘s ochtends wakker’, schrijft gastexpert Greg Day, VP en CSO EMEA bij Palo Alto Netwerks. ‘De kinderen sliepen, maar mijn betere helft was al uren online. Zij deed er alles aan om toegang te krijgen tot gegevens en systemen voordat de bedrijfsnetwerk- en applicatieprestaties tot stilstand kwamen. De infrastructuur van de meeste organisaties is simpelweg niet ontworpen om de ongekende verkeerstoename van thuiswerkers aan te kunnen. Het probleem is werelds - en de oplossing aan jou.’
Cybersecurity | In een pandemie
Het idee dat we bovenop de pandemie een grote cybersecurity-uitdaging voor onze gezondheidssystemen of andere vitale infrastructuren kunnen tegenkomen, is waarschijnlijk meer dan we ons willen voorstellen. Toch heeft een ziekenhuis in Europa al te maken gehad met een cyberincident. Met exponentieel meer mensen die op afstand werken, en met de waarschijnlijke toename van het gebruik van cloud-gebaseerde diensten, moeten we meer dan ooit het belang benadrukken van het toepassen van goede cyberhygiëne en discipline.
Security | Endpointbeveiliging op de schop
Men zit wereldwijd thuis. Internetgebruik stijgt. Storingen zijn legio, maar niet alleen verbindingsbetrouwbaarheid vormt een risico. 'COVID-19-cyberaanvallen zijn een goed voorbeeld van social engineering op grote schaal', vertelt Sherrod DeGrippo, Senior Director Threat Research and Detection bij Proofpoint. 'Cybercriminelen weten dat mensen op zoek zijn naar veiligheidsinformatie en daardoor eerder klikken op mogelijk schadelijke links of bijlagen.’
Storage | DaaS in een anderhalvemetermaatschappij
Het succes van thuiswerken wordt voor een groot deel bepaald door technologie. Voor kenniswerkers die reeds op kantoor en onderweg met dezelfde tools aan de slag konden, was de overstap naar thuiswerken heel klein. Voor hen bestond de transitie uitsluitend uit de voorziening van een goede bureaustoel, goede koffie en een begripvolle familie. Maar bedrijven die nog werk(t)en met vaste werkplekken, komen voor grote uitdagingen te staan.
Netwerk | Beter thuiswerken begint bij het netwerk
Op het moment van schrijven werken de meeste bedrijven vanuit huis, blijven scholen gesloten en wordt van iedereen dringend gevraagd om zo veel mogelijk binnen te blijven. De maatregelen houden aan. De coronacrisis heeft een gigantische impact op de economie en het bedrijfsleven. Omzetverlies is de nieuwe norm. En productiviteitsverlies kunnen we er niet bij hebben. Bedrijfscontinuïteit moet - ook vanuit huis - gewaarborgd worden. De technologie die daarbij helpt dien je naar eigen hand te zetten. Het thuisnetwerk, en daarmee een optimale netwerkverbinding, is geen uitzondering.