Koninklijke Jaarbeurs verbetert bezoekerservaring door transformatie IT-infrastructuur met HPE Aruba Networking

Redactie WINMAG Pro

Hewlett Packard Enterprise (NSYE:HPE) kondigt aan dat Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht, een van Europa’s belangrijkste evenementenlocaties, HPE Aruba Networking selecteert om hun IT-infrastructuur te transformeren naar een veiliger, schaalbaarder en duurzamer platform. De gemoderniseerde infrastructuur wordt geleverd als een as-a-servicemodel en staat Jaarbeurs toe om beter gebruik te maken van IoT en binnennavigatie.

Jaarbeurs wil de slimste en duurzaamste evenementenorganisator in Europa zijn. Daarom wilden ze een toonaangevende locatie creëren met een breed scala aan functies, zoals digitale kaartverkoop, bewegwijzering voor bezoekers in de 11 hallen en het aanbieden van op maat gemaakte Network-as-a-Service (NaaS) om livestreaming of podcastuitzendingen tijdens evenementen mogelijk te maken. Ook moesten operationele zaken, zoals het volgen van waardevolle goederen en het plannen van onderhoud, gestroomlijnd worden om de efficiëntie te verghogen en klanten nog beter te ondersteunen.

Een moderne IT-infrastructuur op locatie

Jaarbeurs koos HPE Aruba Networking om een zo hoog mogelijk presterend, flexibel platform te creëren. Specifiek middels een breed scala aan infrastructuuropties met gestandaardiseerde netwerkhardware en -beheer. De connectiviteit van het platform brengt verschillende aspecten samen; van omliggende gebieden van IoT-devices, bezoekers- en exposantenbehoeftes, en bruikbare intelligentie. De HPE Aruba Networking-infrastructuur wordt geleverd door langdurige IT-samenwerkingspartner Wentzo.

De HPE Aruba Networking-architectuur voor Jaarbeurs is gebouwd op de laatste generatie CX switches in de core-, distributie- en toegangslagen – inclusief de CX10000 Smart Switch met AMD Pensando® DPU technology. Dit robuuste netwerk verbindt alle Wi-Fi 6 access points, computers en servers. De Wi-Fi 6 access points dienen als IoT-gateways. Samen vormen ze het centrale ‘zenuwstelsel’ voor alle data die gegenereerd worden door Koninklijke Jaarbeurs, hun klanten en de bezoekers.

De Wi-Fi 6 access points verbinden met alles wat draadloos is, zoals de mobiele devices van bezoekers, medewerkers of klanten. Hierdoor worden bewegwijzering voor bezoekers door alle 11 hallen via beacons, digitale kaartverkoop, digitale evenementbrochures en het bieden van een betere e-commerce ervaring mogelijk. De draadloze dekking staat Jaarbeurs toe om waardevolle goederen te volgen, onderhoud beter in te plannen en een betere connectie met de bezienswaardigheden in de stad te bieden. Alle access points gebruiken HPE Aruba Networking ClearPass waardoor elke gebruiker het juiste toegangsniveau heeft tot het netwerk en de beschikbare middelen. Zo beheert Jaarbeurs wat zich waar op het netwerk kan begeven.

Verder kunnen klanten standaard faciliteiten voor evenementen bestellen of opwaarderen in de Jaarbeurs app. Hierdoor helpt de IT-infrastructuur Jaarbeurs om dichterbij zijn klanten en bezoekers te komen. Dynamische segmentatie zorgt voor veilige end-to-endgrenzen tussen gebruikers en devices. Klanten krijgen toegang tot het netwerk via de nieuwe architectuur waardoor de evenementenlocatie verschillende niveaus van connectiviteit kan aanbieden die ondersteund worden met een SLA dat Jaarbeurs kan beheren en leveren. Dit wordt afgestemd naar de behoeftes van de exposant.

Via het cloud-native AI-aangedreven beheerdersplatform, HPE Aruba Networking Central, heeft Jaarbeurs controle over de IT-infrastructuur en een overzicht over wat er gebeurt op locatie. Als onderdeel van de AI-aangedreven monitoring, leveren UXI-sensoren real-time inzichten in de netwerkprestaties, waardoor SLA's worden gehaald en tegelijkertijd een realtime dashboard van kritieke netwerkparameters wordt geboden.

NaaS versnelt de digitale transformatie

De HPE Aruba Networking-architectuur is net zo flexibel en multifunctioneel als de Jaarbeurs evenementenlocatie zelf kan zijn. Voor klanten kan extra bandbreedte makkelijk toegevoegd worden om bijvoorbeeld livestreaming of het tentoonstellen van veel interactieve schermen in de stands te faciliteren. In een sector die rustige en extreem drukke periodes ervaart gedurende het jaar, biedt NaaS Jaarbeurs flexibiliteit om netwerkdiensten op of af te schalen wanneer nodig, zonder over- of onderbevoorrading. Daarnaast levert het netwerk ook waardevolle data.

We kunnen bezoekersaantallen en heatmaps zien van drukke gebieden. Zo kunnen we het passerende verkeer laten zien aan klanten als ze aangeven dat hun stand rustig was,” zegt Teun Schermerhorn, General IT Manager, Koninklijke Jaarbeurs. “We kunnen bepalen of faciliteiten over- of onderbenut worden, wat ons helpt bij het beheren van on-site teams. We weten welk type device verbindt met het netwerk en hoe die verbinding wordt gebruikt. Door het monitoren van app downloads en wifi-aanmeldingen, verzamelen we ook veel marketingdata. We weten dat we een breed publiek hebben bij Jaarbeurs. Met HPE Aruba Networking ClearPass herkennen we verschillende gebruikers- en apparaatprofielen en implementeren slimme segmentatie gebaseerd op vastgesteld beleid.”

Met HPE Aruba Networking kan Jaarbeurs de kracht van IoT, cloud en edge computing benutten om innovatieve en aantrekkelijke ervaringen te leveren aan bezoekers, exposanten en personeel,” zegt Martijn Koning, Country Manager Nederland bij HPE Aruba Networking. “NaaS is een goed voorbeeld van hoe HPE Aruba Networking partners zoals Wentzo toestaat om Network-as-a-Service te leveren, iets waar onze partners naar vragen.”

Lees meer over deze samenwerking op de website.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie