Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Redactie WINMAG Pro
Kaspersky kondigt de release aan van een nieuwe oplossing - Kaspersky Smart Home Security. De nieuwe aanpak helpt telecomoperators in te spelen op de groeiende vraag van consumenten naar de bescherming van smart home-apparaten. Het biedt uitgebreide bescherming tegen een breed scala aan mogelijke bedreigingen zoals apparaatstoringen, kwaadaardige aanvallen, verborgen toezicht, en meer. Het product wordt door een telecomoperator op een router geïnstalleerd en het enige wat een gebruiker hoeft te doen, is een applicatie downloaden op een smartphone om de beveiliging van apparaten te controleren en te monitoren.

Vandaag de dag is er een trendverschuiving te zien van afzonderlijke slimme apparaten naar een verbonden ecosysteem dat bestaat uit verschillende genetwerkte gadgets. Met name de markt voor Internet of Things (IoT)-apparaten heeft de laatste tijd een actieve groei doorgemaakt - met een dramatische toename van 23,1% in 2020. Deze trend onderstreept de noodzaak om dit ecosysteem uitgebreid te beschermen tegen een breed scala aan bedreigingen. Dit feit wordt ondersteund door het Nokia-onderzoek, waaruit blijkt dat het aantal aanvallen gericht op het hacken van aangesloten apparaten is verdubbeld sinds het voorgaande jaar (van 16,17% naar 32,72%). Uit een ander Kaspersky-rapport bleek ook dat de meerderheid van de gebruikers (89%*) zich zorgen maakt over de beveiliging van hun apparaten.

Het nieuwe product combineert verschillende belangrijke aspecten van cyberbeveiliging, waaronder bescherming tegen malware, verborgen toezicht, internetcontrole en meer. De inbraakbeveiligingsset omvat met name: het scannen van AV-bestanden, het blokkeren van brute-force aanvallen, het controleren van verdachte URL's en het bewaken van internetpoorten en -protocollen.

Met de beveiligingscontroleset kunnen klanten het beveiligingsniveau voor het systeem en de apparaten controleren. Het product zal een gebruiker waarschuwen als wachtwoorden voor apparaten te zwak zijn en zal ook helpen bij het kiezen van een nieuwe en veilige optie. Daarnaast omvat de set een controle van internetprotocollen en kwetsbare internetpoorten.

Ook biedt Kaspersky Smart Home Security ouders de mogelijkheid om beperkingen in te stellen voor het internetgebruik van hun kinderen, zoals het gebruik van internet 's nachts of op andere ongewenste tijden, en om bezoeken aan ongepaste websites te voorkomen.

OlegNevstruev, Head ofCustomized& TechnologyProductsManagement bij Kaspersky:"We zien de populariteit van smart home-apparaten elk jaar toenemen. Parallel hieraan neemt natuurlijk ook het aantal verschillende aanvallen gericht op het hacken van aangesloten apparaten toe. Gezien het feit dat smart home geen tijdelijke trend is, maar onze toekomst, is het duidelijk dat deze categorie apparaten een compleet product vereist dat uitgebreide bescherming biedt tegen een breed scala aan bedreigingen. Wij geloven dat Kaspersky Smart Home Security telecomoperators zal helpen om in te spelen op de groeiende vraag van gebruikers om apparaten voor hun smart home te beschermen.”

AlexeyGromyko, Head of GlobalxSPProjectsvoegt daar aan toe:"Ons nieuwe aanbod is het resultaat van vele jaren succesvolle samenwerking met operators over de hele wereld. We kennen de uitdagingen waarmee onze telco-partners worden geconfronteerd bij de opkomst van nieuwe technologieën. Het nieuwe product zal gebruikers beschermen en de huidige beschermingsniveaus van het IoT-ecosysteem in huis in kaart brengen. De operator moet ook gebruik kunnen maken van de CPE-apparaten die al bij de klanten in gebruik zijn, en met deze eisen is rekening gehouden bij de ontwikkeling van de oplossing."

Voor aanvullende informatie en productdetails kunjecontact opnemen met vas@kaspersky.com.

Meer informatie over Kaspersky's VAS-aanbod voor telecombedrijven en Kaspersky Smart Home Security is beschikbaar via deze link.

*De statistieken zijn verkregen in het eerste halfjaar van 2020 door middel van een kwantitatieve studie van U&A onder gebruikers van smart home apparaten in zeven landen.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie