Jortt | Het einde van de menselijke boekhouder

Redactie WINMAG Pro

Boekhouding is essentieel voor elk bedrijf, en ondernemers hebben meerdere manieren om dit te beheren. Ze kunnen kiezen voor een vaste boekhouder, een freelance boekhouder inschakelen, of zelf de boekhouding verzorgen. Een andere, steeds populairdere optie is automatisering. Het boekhoudprogramma Jortt claimt sneller, kosteneffectiever en efficiënter te zijn dan traditionele boekhoudmethodes. Maar is dit werkelijk zo?

Jortt heeft als missie om de boekhouding volledig te automatiseren. Zodra je je bankrekening hebt gekoppeld aan het boekhoudprogramma, wordt ongeveer 40 procent van het boekhoudproces direct geautomatiseerd. Je kunt de boekhouding in realtime zien verwerken. Eventuele overgebleven bij- en afschrijvingen die nog niet zijn verwerkt, kun je zelf in de juiste categorie plaatsen. Deze zullen in de toekomst automatisch worden herkend. Dit betekent dat de volgende keer dat je bijvoorbeeld een betaling doet aan een leverancier, deze direct wordt gecategoriseerd als inkoopkosten.

Geen zorgen over fouten in de btw-aangifte

Nadat je je facturen en inkoopfacturen hebt verwerkt, bereidt Jortt alles voor om moeiteloos je volgende btw-aangifte te doen. Wat Jortt echt onderscheidt van andere boekhoudprogramma's, is de mogelijkheid om je btw-aangifte te controleren voordat je deze indient. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke fouten die tot vervelende financiële consequenties kunnen leiden. Jortt voert in totaal 21 specifieke controles uit die volledig zijn afgestemd op jouw bedrijf, of je nu een eenmanszaak hebt of een bv runt. Als er een fout wordt gedetecteerd, ontvang je onmiddellijk een melding en wordt er een passende oplossing geboden om ervoor te zorgen dat je btw-aangifte foutloos en in overeenstemming met de wet wordt ingediend. Hiermee wordt het proces van btw-aangifte doen niet alleen eenvoudiger, maar ook nauwkeuriger en betrouwbaarder.

Een jaarrekening in enkele seconden

Met Jortt wordt niet alleen het doen van de btw-aangifte een moeiteloos proces, maar het platform gaat nog een stap verder door ook het opstellen van de jaarrekening te automatiseren. Dit is een opmerkelijke feature, vooral als je bedenkt dat het laten opstellen van een jaarrekening door een professionele boekhouder al snel tot wel €1000 kan kosten en enkele dagen in beslag kan nemen. Bij Jortt hoef je echter alleen maar op een knop te klikken om de jaarrekening te genereren, en dit is niet alleen snel, maar ook volledig gratis. 

Binnen enkele seconden heb je toegang tot een overzichtelijke jaarrekening van je bedrijf. Maar daar blijft het niet bij. Jortt biedt ook waardevolle functies zoals vergelijkingen met voorgaande periodes en de mogelijkheid om belangrijke KPI's te volgen, waardoor je een grondig inzicht krijgt in de financiële gezondheid en prestaties van je bedrijf, en dat allemaal met minimale inspanning. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd en geld, maar stelt ondernemers ook in staat om hun financiën efficiënter en effectiever te beheren.

Proactief fiscaal advies met het KIA-rapport

Het KIA-rapport van Jortt, een tool voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, is een opvallende functie die het boekhoudprogramma onderscheidt. Deze feature is ontworpen om ondernemers te ondersteunen bij het maken van financieel slimme keuzes. Jortt verzamelt automatisch alle investeringen die je als bedrijf doet boven de €450 en analyseert of deze voldoen aan de gestelde investeringsgrens voor fiscale aftrek. De tool berekent vervolgens het mogelijke fiscale voordeel dat je kunt claimen. Dit inzicht is bijzonder nuttig voor het plannen van toekomstige investeringen, vooral richting het einde van het boekjaar. Het helpt bedrijven te bepalen of extra investeringen niet alleen strategisch verantwoord zijn, maar ook of ze kunnen bijdragen aan fiscale besparingen.

De KIA-rapportfunctie van Jortt stelt gebruikers in staat om proactief hun fiscale strategie te beheren. Door inzicht te bieden in potentiële belastingvoordelen, helpt het bedrijven bij het optimaliseren van hun investeringsbeslissingen. Dit maakt Jortt niet alleen een boekhoudhulpmiddel, maar ook een partner in fiscaal advies, gericht op het maximaliseren van bedrijfswinsten en het minimaliseren van fiscale lasten.

Conclusie

Jortt revolutioneert de boekhouding met zijn automatisering, waardoor processen zoals btw-aangifte en het opstellen van de jaarrekening eenvoudiger, sneller en foutloos worden. Met realtime transactieverwerking, grondige controlemechanismen en waardevolle financiële inzichten bespaart het programma tijd en geld, terwijl het ook proactief fiscaal advies biedt. Dit maakt Jortt een krachtige en efficiënte tool voor moderne ondernemers.

Info: jortt.nl

Dit is een artikel uit Baaz 4.2023. Lees hem nu digitaal: Baaz 4.2023!

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie