Jortt | Het einde van de menselijke boekhouder

Redactie WINMAG Pro

Boekhouding is een cruciaal aspect van elk bedrijf, en ondernemers hebben verschillende opties om het aan te pakken. Ze kunnen ervoor kiezen om een boekhouder in dienst te nemen, er een in te huren op freelancebasis, of zelf de boekhouding te doen. Er is echter nog een andere optie die snel aan populariteit wint: automatisering. Een boekhoudprogramma genaamd Jortt beweert de boekhouding sneller, goedkoper en efficiënter te verwerken dan een menselijke boekhouder. Maar is dat echt het geval?

Jortt heeft als missie om de boekhouding volledig te automatiseren. Zodra je je bankrekening hebt gekoppeld aan het boekhoudprogramma, wordt ongeveer 40 procent van het boekhoudproces direct geautomatiseerd. Je kunt de boekhouding in realtime zien verwerken. Eventuele overgebleven bij- en afschrijvingen die nog niet zijn verwerkt, kun je zelf in de juiste categorie plaatsen. Deze zullen in de toekomst automatisch worden herkend. Dit betekent dat de volgende keer dat je bijvoorbeeld een betaling doet aan een leverancier, deze direct wordt gecategoriseerd als inkoopkosten.

Geen zorgen over fouten in de btw-aangifte

Nadat je je facturen en inkoopfacturen hebt verwerkt, bereidt Jortt alles voor om moeiteloos je volgende btw-aangifte te doen. Wat Jortt echt onderscheidt van andere boekhoudprogramma's, is de mogelijkheid om je btw-aangifte te controleren voordat je deze indient. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke fouten die tot vervelende financiële consequenties kunnen leiden. Jortt voert in totaal 21 specifieke controles uit die volledig zijn afgestemd op jouw bedrijf, of je nu een eenmanszaak hebt of een bv runt. Als er een fout wordt gedetecteerd, ontvang je onmiddellijk een melding en wordt er een passende oplossing geboden om ervoor te zorgen dat je btw-aangifte foutloos en in overeenstemming met de wet wordt ingediend. Hiermee wordt het proces van btw-aangifte doen niet alleen eenvoudiger, maar ook nauwkeuriger en betrouwbaarder.

Een jaarrekening in enkele seconden

Met Jortt wordt niet alleen het doen van de btw-aangifte een moeiteloos proces, maar het platform gaat nog een stap verder door ook het opstellen van de jaarrekening te automatiseren. Dit is een opmerkelijke feature, vooral als je bedenkt dat het laten opstellen van een jaarrekening door een professionele boekhouder al snel tot wel €1000 kan kosten en enkele dagen in beslag kan nemen. Bij Jortt hoef je echter alleen maar op een knop te klikken om de jaarrekening te genereren, en dit is niet alleen snel, maar ook volledig gratis. 

Binnen enkele seconden heb je toegang tot een overzichtelijke jaarrekening van je bedrijf. Maar daar blijft het niet bij. Jortt biedt ook waardevolle functies zoals vergelijkingen met voorgaande periodes en de mogelijkheid om belangrijke KPI's te volgen, waardoor je een grondig inzicht krijgt in de financiële gezondheid en prestaties van je bedrijf, en dat allemaal met minimale inspanning. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd en geld, maar stelt ondernemers ook in staat om hun financiën efficiënter en effectiever te beheren.

Proactief fiscaal advies met het KIA-rapport

Een andere unieke feature van Jortt is het KIA-rapport (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Jortt verzamelt al je investeringen boven de €450 en geeft aan of je voldoet aan de investeringsgrens. Het berekent ook wat je terug kunt krijgen. Hierdoor kun je zien of het slim is om aan het eind van het jaar nog investeringen te doen om geen fiscaal voordeel te missen. Kortom, Jortt biedt proactief fiscaal advies.

MKB Proof

Boekhouden staat bekend als een taak waarin gemakkelijk fouten kunnen worden gemaakt, wat vaak resulteert in stress en onzekerheid voor ondernemers. Jortt pakt dit gevoel aan door een eenvoudiger, sneller, en nauwkeuriger alternatief te bieden voor menselijke boekhouders. Het boekhoudprogramma geeft niet alleen inzicht in de financiën van je bedrijf, maar zorgt er ook voor dat je nooit meer een fiscaal voordeel misloopt. Het lijkt erop dat Jortt inderdaad beter presteert dan een menselijke boekhouder. Hiervoor verdient Jortt zeker een MKB Proof Award!

Info: jortt.nl

Lees hem nu digitaal - MKB Proof 2023

MKB Proof 2023

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie