Johnson Controls en VAIBS werken samen aan video-AI-analytics voor securitysystemen

Redactie WINMAG Pro

Johnson Controls, (NYSE: JCI), wereldwijde leider in slimme, veilige en duurzame gebouwen, en VAIBS, een bedrijf dat organisaties ondersteunt bij het omzetten van informatie uit video’s in bruikbare data, kondigen vandaag hun partnerschap aan.

Johnson Controls, (NYSE: JCI), wereldwijde leider in slimme, veilige en duurzame gebouwen, en VAIBS, een bedrijf dat organisaties ondersteunt bij het omzetten van informatie uit video’s in bruikbare data, kondigen vandaag hun partnerschap aan. Johnson Controls verreikt haar productportfolio met het video-AI-analyticsplatform, Vaidio, van VAIBS. Johnson Controls breidt hiermee zijn aanbod in securitysystemen voor slimme gebouwen uit in de Benelux en Scandinavië.

Hugo van Vliet, Sales Manager Fire & Security Controls bij Johnson Controls, zegt: “Als leider in securitysystemen zoeken we continu naar vooruitgang van technologische innovatie in de sector. AI is een essentieel onderdeel van deze strategie. Na een eerdere samenwerking met VAIBS voor het ontwikkelen van AI-algoritmen in ons OpenBlue Innovation Center in Rotterdam, hebben we alle vertrouwen in deze samenwerking en de voordelen dat dit onze klanten biedt.”

Wanneer het gaat om analyse, alarmering, bewaking en automatisering van gebouwen en organisaties, zijn traditionele camera’s een veelgebruikte methode. Voorheen was het zo dat, als zich een situatie voordeed, camerabeelden handmatig moesten worden terug gekeken. Een tijdrovende en herhaaldelijke taak. De integratie van Vaidio’s AI-functionaliteiten stelt klanten in staat bestaande camerasystemen intelligent te maken en beeldmateriaal – zowel in realtime als historisch – te monitoren en analyseren. Hierdoor worden mensen, voertuigen, objecten, patronen en meer gedetecteerd, wat bijdraagt aan het proactiever en efficiënter reageren op dreigingen. Daarnaast ondersteunt het platform het optimaliseren van securitymaatregelen en andere gerelateerde procedures en kan het integreren met Johnson Controls' Video Surveillance Systems, zoals Illustra IQ Cameras, Exacq Vision Video Management Systems, en andere systemen van derden.  

Kasper van Kekem, Commercieel Directeur bij VAIBS: “Johnson Controls is een aansprekende naam die we vaak tegenkomen in de Safety & Security-industrie en die actief is in diverse marktsegmenten zoals commercieel vastgoed, healthcare, pharma, transport, logistiek, industrie, retail en meer. De pragmatische aanpak past heel goed bij ons bedrijf. Gezamenlijk voorzien we zowel bestaande, als nieuwe klanten van een unieke meerwaarde door het Vaidio-platform op verschillende manieren in te zetten. Ik verwacht dan ook een succesvolle samenwerking. Met deze technologie lopen we samen voor, richting de toekomst!” 

Van Vliet, Sales Manager Fire & Security bij Johnson Controls vervolgt: “Het Vaidio-platform past naadloos in ons uitgebreide portfolio. En het feit dat het systeem agnostisch is, betekent dat er geen wijzigingen nodig zijn in het installatiebestand, of de bijbehorende systemen. Hierdoor blijven we flexibel voldoen aan de wensen van onze klanten. We kijken ernaar uit om onze klanten te ondersteunen met deze toevoeging aan ons portfolio.”  

De Security systems van Johnson Controls werken al met VAIBS in andere delen van Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf breidt de dienst van het Vaidio-platform nu uit voor klanten in de Benelux en Scandinavië. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie