Introductie van Rabbit r1

Redactie WINMAG Pro

Het besturingssysteem van r1, Rabbit OS, is het eerste besturingssysteem ooit gebouwd op Large Action Model (LAM), het eigen foundation-model van Rabbit dat menselijke acties op computerinterfaces kan afleiden en modelleren door de intentie en het gedrag van gebruikers te leren wanneer ze specifieke apps gebruiken, en deze vervolgens betrouwbaar en snel na te bootsen en uit te voeren. Het unieke nieuwe r1-apparaat van Rabbit kost $199.

"Vandaag is het begin van een nieuw tijdperk in mens-machine-interactie," zei Rabbit oprichter en CEO Jesse Lyu. "We zijn op een punt gekomen waar we honderden apps op onze smartphones hebben met gecompliceerde UX-ontwerpen die niet met elkaar praten. Als gevolg hiervan zijn eindgebruikers gefrustreerd met hun apparaten en raken ze vaak verdwaald. Rabbit bouwt nu aan een intuïtieve app-vrije ervaring met de kracht van AI. Large Language Models, zoals ChatGPT, toonden de mogelijkheid om natuurlijke taal te begrijpen met AI; ons Large Action Model gaat een stap verder: het genereert niet alleen tekst als reactie op menselijke input - het genereert acties namens gebruikers om ons te helpen dingen gedaan te krijgen."

 

Large Action Model (LAM) - Van output naar actie

Het eigen Large Action Model (LAM) van Rabbit is de hoeksteen van het nieuwe r1-apparaat - en de basis van de toekomst van mens-machine-interactie. LAM is ontworpen om AI-systemen op dezelfde manier naar apps te laten kijken en actie te laten ondernemen als mensen. Het leert door demonstratie - door een mens die een interface gebruikt te observeren en het proces betrouwbaar te repliceren, zelfs als de interface wordt gewijzigd. Het werkt eerst door complexe menselijke bedoelingen te begrijpen, vervolgens op te spinnen op op de mens gerichte interfaces over alle mobiele en desktopomgevingen op een aangepast cloudplatform, en ten slotte te interacteren met apps binnen het platform om bepaalde doelstellingen te bereiken zonder de noodzaak van complexe, aangepaste integraties zoals Application Programming Interfaces (API's). LAM verwijdert in wezen de noodzaak voor gebruikers om meerdere apps te downloaden en te gebruiken op hun apparaten, en voert in plaats daarvan proactief de taken uit op dergelijke apps voor hen.

 

Rabbit OS - Het eerste besturingssysteem gebouwd op het Large Action Model

Rabbit OS, en het onderliggende LAM, voegt overvloedige waarde toe aan het online leven van gebruikers met "konijntjes" - persoonlijke AI-agenten die verschillende taken uitvoeren. De meeste op stem gebaseerde assistenten in slimme thuis- en draagbare consumentenapparaten behandelen alleen eenvoudige verzoeken zoals het inschakelen van lichten of het controleren van het weer. Rabbit OS kan daarentegen de meeste digitale klusjes van iemand afhandelen - van eenvoudige taken zoals het zoeken naar actuele informatie tot complexe taken zoals grondig onderzoek en opties boeken voor aanstaande reizen, of het vullen van een virtueel winkelwagentje en het voltooien van transacties bij de kassa.

Bij de lancering zal Rabbit OS al zijn getraind om te werken met de meest populaire apps. In de nabije toekomst zal het ook een experimentele mogelijkheid bevatten waarmee gebruikers hun eigen "konijntjes" kunnen trainen om specifieke taken uit te voeren op niche-apps en workflows.

Via een webportaal genaamd "rabbit hole", een cloudhub waar gebruikers toegang kunnen verlenen tot hun bestaande apps aan konijntjes, kunnen gebruikers verschillende functies en functionaliteiten inschakelen voor hun r1-apparaat. Net zoals men zijn ontgrendelde telefoon aan een vriend geeft die helpt bij het bestellen van afhaalmaaltijden, voert Rabbit OS taken uit voor gebruikers met hun toestemming, zonder hun identiteitsgegevens of wachtwoorden vooraf op te slaan. Rabbit OS maakt geen proxy-accounts aan, of vereist van gebruikers dat ze extra abonnementen aanschaffen voor hun bestaande diensten, wat leidt tot verhoogde veiligheid, beveiliging en efficiëntie.

 

r1 - Een nieuwe benadering van intuïtieve AI-Hardware

Toegewijd aan het zijn van het beste voertuig van LAM, is r1 gebouwd als een intuïtief metgezelapparaat dat gebruikers tijd bespaart. Terwijl telefoons de afgelopen jaren zijn geëvolueerd tot allesomvattende persoonlijke entertainmentapparaten, is r1 gepositioneerd als een op zichzelf staand hardwareportaal om door afleidingen heen te snijden en gebruikers te helpen hun alledaagse digitale taken slimmer, efficiënter en plezieriger af te handelen.

In samenwerking met het gerenommeerde ontwerpbureau Teenage Engineering, een van 's werelds toonaangevende vernieuwers van bekroonde hardware zoals synthesizers en andere audiotoestellen, haalt het industriële ontwerp van r1 nostalgische cues uit geliefde retro-gadgets zoals de Tamagotchi. Slank en gemakkelijk in uw zak te steken, is r1 ongeveer zo groot als een stapel Post-it-notities en weegt slechts 115 gram. Beschikbaar in een opvallende Luminous Orange kleurstelling, is r1 even opvallend mooi als intuïtief functioneel. Het wordt geleverd met aangepaste hardwarefuncties, waaronder een 2,88 inch touchscreen display, een push-to-talk knop, een scrollwiel om door nuttige "kaarten" te navigeren om te interacteren met verschillende activiteiten die worden ondersteund door LAM, en "rabbit eye", een op AI verbeterd, gemotoriseerd visionsysteem dat dient als een roterende camera. Rabbit eye is in staat om video-oproepen te maken en enkele van de meest geavanceerde toepassingen voor computervisie uit te voeren. Deze functies stellen gebruikers in staat om acties sneller te activeren dan zelfs op de krachtigste vlaggenschiptelefoons.

In tegenstelling tot de meeste consumentenslimme apparaten die op een smartphone moeten worden beheerd, werkt r1 als een volledig op zichzelf staand handheld apparaat, met zowel Wi-Fi als mobiele connectiviteitsopties. Binnenin de behuizing beschikt het over een 2,3 GHz MediaTek Helio P35-processor, 4 GB geheugen en 128 GB opslag, een USB-C-poort en een lege SIM-kaartsleuf, die fabrieksondersteund is voor ware veelzijdigheid. De batterij is ontworpen voor een hele dag gebruik. r1 is het eerste apparaat dat door Rabbit op de markt wordt gebracht, en toekomstige iteraties van de hardware zullen in de loop van de tijd evolueren, op basis van feedback van gebruikers.

Geavanceerde technologie gericht op privacy

De technologie van Rabbit is gebouwd met privacy en beveiliging als kern. Rabbit slaat geen gebruikersreferenties op van externe diensten. Alle verificatieprocessen vinden plaats op de inlogsystemen van de bestemmingsdiensten, zodat gebruikers volledige controle en vrijheid hebben om diensten aan en uit te koppelen aan Rabbit OS. De data-infrastructuur van Rabbit voldoet volledig aan de belangrijkste industrienormen, wat zorgt voor een hoog niveau van beveiliging en versleuteling. Gebruikers hebben de mogelijkheid om hun opgeslagen gegevens op elk gewenst moment te verwijderen en zijn zich ook bewust van en hebben controle over welke soorten acties aan de konijntjes worden toegewezen.

De hardware van r1 is ook op een verantwoorde manier ontworpen. r1 heeft geen "altijd luisterende modus", en de microfoon van r1 neemt niet op tenzij de gebruiker op de push-to-talk (PTT) knop drukt. De roterende camera van r1 staat standaard in een positie die de lens fysiek blokkeert, tenzij de gebruiker er expliciet om vraagt, en je kunt het apparaat met het gezicht naar beneden leggen. De hardware van Rabbit bepleit dat intelligentie in handen van de eindgebruiker haalbaar is zonder zware client-side rekenkracht. Door de meerderheid van de berekening zorgvuldig en veilig naar datacenters te verplaatsen, opent de unieke architectuur van Rabbit OS mogelijkheden voor voldoende prestatie- en kostoptimalisaties, waardoor cutting-edge interactieve AI-ervaringen betaalbaar worden. Het hardwareapparaat dat Rabbit OS host, te beginnen met r1, heeft geen dure en omvangrijke processoren nodig en verbruikt weinig stroom.

r1 is beschikbaar voor pre-sales vanaf 9 januari voor $199, zonder extra maandelijkse abonnementskosten. Pre-sales voor r1 beginnen vandaag op de officiële website van Rabbit, rabbit.tech. Bestellingen in de VS worden eind maart verzonden. Wereldwijde bestellingen worden later dit jaar verzonden.

 

Over Rabbit

Rabbit Inc. is een AI-startup die een gepersonaliseerd besturingssysteem (OS) ontwikkelt via een natuurlijke taalinterface en toegewijde, betaalbare consumentenhardware om het OS te hosten. Het OS, genaamd Rabbit OS, is in staat om complexe gebruikersintenties te begrijpen, gebruikersinterfaces te bedienen en acties namens de gebruiker uit te voeren. De belangrijkste technologie die Rabbit OS aandrijft, is het Large Action Model (LAM), een nieuw type foundation-model dat menselijke intenties op computers begrijpt.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie