Infosys neemt de toonaangevende Engineering R&D-dienstverlener in-tech over

Redactie WINMAG Pro

Infosys (NSE: INFY) (BSE: INFY) (NYSE: INFY) een wereldleider in next-generation digitale diensten en consulting, kondigde vandaag een definitieve overeenkomst aan voor de overname van in-tech, een toonaangevende Engineering R&D-dienstverlener gericht op de Duitse auto-industrie. Deze strategische investering versterkt Infosys' Engineering R&D-mogelijkheden verder en bevestigt haar voortdurende inzet voor wereldwijde klanten om hun digitale engineeringreis te navigeren.

in-tech, met hoofdkantoor in Duitsland, is een van de snelst groeiende Engineering R&D-dienstverleners die vorm geeft aan digitalisering in de auto-, spoorvervoer- en slimme industriesectoren. in-tech ontwikkelt oplossingen in e-mobiliteit, verbonden en autonoom rijden, elektrische voertuigen (EV's), off-road voertuigen en spoorwegen. in-tech biedt onder andere systeemontwerp, methodisch advies, geavanceerde elektronicaplatformontwikkeling en validatie van auto-specifieke software- en hardwaresystemen, infotainment en ervaringsvalidatie.

in-tech brengt bij Infosys toonaangevende Duitse original equipment manufacturers (OEM's) diepgaande klantrelaties en een uitgebreide branche-expertise met een multidisciplinair team van 2200 mensen verspreid over locaties in Duitsland, Oostenrijk, China, het Verenigd Koninkrijk en nearshore locaties in Tsjechië, Roemenië, Spanje en India.

Dinesh Rao, EVP & Co-Delivery Head, Infosys, zei: "Infosys blijft haar Engineering R&D leiderschap versterken met tientallen jaren ervaring in digitale engineering. Samen met in-tech, Infosys Topaz, een AI-eerste set van diensten, oplossingen en platforms, en onlangs verworven InSemi' halfgeleider expertise, hebben we met succes diepere mogelijkheden gecreëerd voor de volgende fase van auto-innovatie in de arena van software defined vehicles. We zijn verheugd om Intech en haar leiderschapsteam te verwelkomen in de Infosys-familie."

Jasmeet Singh, EVP en Global Head of Manufacturing, Infosys, zei: "De auto-industrie maakt vandaag de dag een cruciale verandering door, met connected, autonome en elektrische voertuigen, en vooral softwaregedefinieerde voertuigen. Elektronica en software zullen waarde creëren voor de volgende generatie voertuigen. Infosys' leiderschap met uitgebreide aanbiedingen voor wereldwijde auto OEM's, tier-one, en e-mobility start-ups, gekoppeld aan in-tech 'engineering prowess biedt een gedifferentieerde waarde aan onze klanten om innovatieve producten van hoge kwaliteit sneller op de markt te brengen."

Tobias Wagner, CEO van in-tech: "In de afgelopen 22 jaar hebben we een indrukwekkende bedrijfsgeschiedenis opgebouwd, gekenmerkt door organische groei, strategische overnames en hoge winstgevendheid. Dit strategische partnerschap met Infosys vertegenwoordigt een beslissend keerpunt voor ons: Het opent ongekende groeimogelijkheden en voegt ook een enorme waarde toe aan ons aanbod voor onze klanten. Samen bestrijken we nu het volledige end-to-end proces, een stap die cruciaal is om volledig te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Met toegang tot meer talent en expertise krijgen we een ongelooflijke kracht en schaal in onze leveringscapaciteit, waardoor we nog ambitieuzere projecten met succes kunnen implementeren."

Christian Wagner, oprichter en lid van de Raad van Bestuur van in-tech, voegt hieraan toe: "Toen we voor Infosys kozen, was het belangrijk voor ons dat niet alleen de zakelijke doelen maar ook de bedrijfsculturen harmoniëren. Ik ben blij dat Infosys en in-tech niet alleen op dezelfde golflengte zitten wat betreft innovatie en technologie, maar dat we ook dezelfde waarden delen - of het nu onze passie voor duurzaamheid is of onze wens om een werkomgeving te creëren waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Deze culturele fit versterkt mijn overtuiging dat we samen buitengewoon succes zullen boeken."

De overname zal naar verwachting in de eerste helft van het fiscale jaar 2025 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie