IMPACT 1000 Bluetooth-headsets van EPOS beschikbaar in Nederland

Redactie WINMAG Pro

Het wereldwijde audiomerk EPOS kondigt vandaag aan dat de IMPACT 1000, een on-ear, toekomstbestendige Bluetooth-headset, verkrijgbaar is in Nederland. De IMPACT 1000 is ontworpen voor professionals die waarde hechten aan heldere communicatie en die tijdens online vergaderingen optimaal geconcentreerd willen blijven – zelfs in lawaaiige omgevingen.

Vandaag de dag kunnen professionals vaak overal en altijd werken. Deze 'New Open Office'-dynamiek brengt veel afleiding en omgevingsgeluiden met zich mee, waardoor het voor werknemers een uitdaging wordt om betrokken te blijven en optimaal te presteren. De bekroonde IMPACT 1000 gebruikt baanbrekende technologieën en gebruiksvriendelijke functies om de kritieke, dagelijkse uitdagingen van deze nieuwe moderne werkomgeving aan te gaan.

Wetenschappelijke basis

EPOS ontwikkelt audio- en video-oplossingen die worden ondersteund door de wetenschap. Voortbouwend op decennia van vooraanstaand psycho-akoestisch onderzoek heeft het bedrijf een nieuwe wetenschappelijke studie uitgevoerd naar de impact van ruisonderdrukking in audioapparatuur op de prestaties van mensen die een dubbele taak moeten verrichten. Enerzijds werd gemeten hoe goed de proefpersonen een gesprek konden verstaan en anderzijds moesten ze ook reageren op een visuele taak, telkens met en zonder ruisonderdrukking.

De resultaten van deze studie geven aan dat ruisonderdrukking, zoals de technologie die aanwezig is in de IMPACT 1000-headsets, verschillende voordelen biedt voor deelnemers die een dubbele taak moeten uitvoeren. Met ruisonderdrukking moesten de proefpersonen 67% minder inspanning leveren om het gesprek te verstaan en slaagden ze er ook in om 48% meer van het gesprek te verstaan in een rumoerige omgeving. Door het minimaliseren van de herseninspanning die wordt besteed aan het luisteren naar en begrijpen van een gesprek optimaliseert de IMPACT 1000 de efficiëntie van de gebruiker tot 40%, waardoor nieuwe niveaus van productiviteit en prestaties worden behaald.


Multitasken zonder het te beseffen

Werknemers overal ter wereld moeten vaak multitasken zonder het te beseffen. Maar de menselijke cognitieve mogelijkheden zijn van nature beperkt; wanneer we prioriteit geven aan één taak, vermindert dat onze capaciteit om andere taken tot een goed einde te brengen. De extra cognitieve middelen die bijvoorbeeld nodig zijn om spraak te verstaan in een uitdagende geluidsomgeving heeft een negatieve impact op onze hersenen die andere taken proberen uit te voeren.

Om deze problemen aan te pakken en daardoor naadloze communicatie voor de hedendaagse bedrijfsprofessionals mogelijk te maken, heeft EPOS zijn BrainAdapt-technologieaanbod verder uitgebreid. De IMPACT 1000-headsets maken gebruik van een zogenaamde hybride en adaptieve Active Noise Cancellation (ANC). Dat betekent:

  • Gebaseerd op de BrainAdapt-technologie van EPOS, een groep baanbrekende technologieën die samenwerken om cognitieve prestaties te verbeteren en vermoeidheid van de hersenen te verminderen.
  • De headsets doen ook een beroep op AI en Machine learning om zich aan te passen aan de omgeving waarin ze zich bevinden. Ze scannen 32.000 keer per seconde de omgeving om storende geluiden te onderdrukken en de gewenste audio te versterken. Hierdoor worden alleen relevante geluiden doorgelaten.
  • Actieve ruisonderdrukking (ANC) is de meest efficiënte methode om ongewenste achtergrondgeluiden te blokkeren, wat een ongestoord gesprek en minder hersenvermoeidheid oplevert.
IMPACT

Erkend voor uitmuntend ontwerp IMPACT 1000

De IMPACT 1000 is ontworpen voor maximaal comfort: een lichtgewicht ontwerp, zachte kussens, hoofdbandvulling en Super Wideband voor een natuurlijk geluid. De toestellen bieden optimaal gebruiksgemak met een intuïtieve bediening, een contactloze oplaadstandaard en een reeks slimme functies.

Bovendien kunnen gebruikers dankzij drievoudige Bluetooth-connectiviteit tegelijkertijd verbonden blijven met drie apparaten, zodat ze vrijelijk kunnen verplaatsen tijdens een gesprek. Dankzij de 'talk through'-functies kunnen gebruikers met collega's communiceren zonder de headset af te zetten, terwijl het 360-lampje dan weer aangeeft wanneer gebruikers in gesprek zijn. 

Het intuïtieve, innovatieve en klantgerichte ontwerp van de IMPACT 1000 werd intussen bekroond met de iF Design Award Gold en een Red Dot Design Award. Deze prestigieuze en wereldwijd gerenommeerde onderscheidingen worden toegekend aan producten van het hoogste kaliber en voorbeelden van uitmuntend design en innovatie.

Theis Mørk, VP Product Management bij EPOS: "De complexiteit van het moderne werklandschap blijft evolueren en de oplossingen die we aanbieden om productiviteit en communicatie te garanderen moeten dus volgen. De IMPACT 1000 wordt ondersteund door toonaangevende psycho-akoestische gegevens en is een baanbrekende innovatie voor professionals en bedrijven die in deze nieuwe open kantooromgeving werken. Communicatie is de kern van zakelijk succes. Leiders moeten bewust nadenken over hoe ze het potentieel van technologische oplossingen optimaliseren om hun werknemers te ondersteunen. Dit verhoogt de productiviteit, nauwkeurigheid en efficiëntie van de organisatie."

De IMPACT 1000 is gecertificeerd voor Microsoft Teams en voldoet aan de Open Office-vereisten. Klik hier voor meer informatie over de IMPACT 1000-reeks. 

De maximale retailprijs schommelt tussen €269 en €409, afhankelijk van het model. Aangezien deze producten bestemd zijn voor een zakelijk publiek, is de btw in deze prijzen niet inbegrepen.

Lees ook: Het is tijd om GPS binnen te halen | WINMAG Pro

Lees ook: Nederlandse bedrijven lopen voorop in het gebruik van AI | WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie