IBM en SAP versterken samenwerking om SAP oplossingen naar de Cloud te verplaatsen

Redactie WINMAG Pro
IBM is de eerste partner die Cloud infrastructuur en technische managed services aanbiedt als onderdeel van het ‘RISE with SAP programma’

IBM (NYSE: IBM) kondigt een samenwerking aan met SAP (NYSE: SAP) om technologie en consulting-expertise te gaan leveren. Dankzij de samenwerking wordt het voor klanten eenvoudiger om een hybride Cloud te gebruiken en bedrijfskritische workloads te verplaatsen van SAP® oplossingen naar de Cloud voor gereguleerde en niet-gereguleerde sectoren.

Als klanten hybride Cloud strategieën willen gebruiken, vereist het verplaatsen van de bedrijfskritische workloads en toepassingen een zeer goed beveiligde en betrouwbare Cloudomgeving. De lancering van vandaag maakt het voor klanten mogelijk om de migratie van hun on-premise SAP softwareworkloads naar de IBM Cloud te versnellen met toonaangevende security mogelijkheden.

IBM onthult ook de nieuwe versie van een nieuw programma: ‘BREAKTHROUGH with IBM voor RISE with SAP’. Dit programma bestaat uit een reeks oplossingen en consultancy services die de overstap naar de SAP S/4HANA Cloud versnellen en versterken. De oplossingen en diensten zijn op een flexibel en schaalbaar platform gebouwd en maken gebruik van intelligente workflows voor het stroomlijnen van de activiteiten. Daarnaast wordt er een engagement model aangeboden die klanten helpt bij het plannen, uitvoeren en ondersteunen van een holistische bedrijfstransformatie. Klanten krijgen ook de flexibiliteit en de keuze om SAP oplossingen voor workloads te migreren naar de public Cloud, met ondersteuning van deep industry expertise.

De aankondiging van vandaag maakt IBM tevens de eerste Cloud-provider die infrastructuur, bedrijfstransformatie en applicatiebeheerdiensten aanbiedt als onderdeel van ‘RISE with SAP’. De benoeming van IBM tot premium leverancier is een voortzetting van SAP's jarenlange inspanningen om klanten keuzes en opties te bieden. Hierdoor krijgen IBM klanten de mogelijkheid om hun ‘RISE with SAP oplossing’ op de IBM Cloud te laten draaien.

Daarnaast kan migratie naar SAP S/4HANA op de IBM Cloud van on-premise datacenters de volgende voordelen opleveren volgens een onderzoek van IDC, gesponsord door IBM.*

  • Rendement op investering: Migreren naar SAP S/4HANA op de IBM Cloud kan een omzetverhoging opleveren tot 90%;
  • Lagere kosten: Meer dan 80% van de organisaties vertelde dat hun operationele kosten waren gedaald.
  • Grotere productiviteit: 9 van de 10 bedrijven uit het heeft zijn productiviteit verbeterd na de migratie naar SAP S/4HANA op de IBM Cloud.

"We zijn blij dat we dankzij ‘RISE with SAP’ onze jarenlange samenwerking met SAP versterken,” aldus John Granger, Senior Vice President, IBM Consulting. “Wij willen gezamenlijk klanten ondersteunen in hun digitale reis. Daarnaast willen we ze keuzemogelijkheden bieden tijdens het migreren of moderniseren van hun bedrijfskritische workloads met een hybrid Cloud benadering."

"BREAKTHROUGH with IBM’ is een uitstekende aanvulling op ‘RISE with SAP’ omdat het de basis legt voor onze klanten om hun bedrijfstransformatie te starten of uit te breiden. Verder bevestigd het dat klanten veel waarde hechten aan ‘RISE with SAP’. Het programma biedt impact en innovatiemogelijkheden aan organisaties die hun activiteiten naar de Cloud verplaatsen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de gecombineerde expertise en ervaring van SAP en IBM het gebruik van de Cloud en de bedrijfsgroei voor klanten over de hele wereld zullen versnellen,” aldus Brian Duffy, President of Cloud, SAP.

IBM en SAP hebben wereldwijd met honderden klanten gewerkt aan duizenden afzonderlijke projecten om hun systemen en bedrijfsprocessen te moderniseren op basis van een open, hybrid Cloud-aanpak. Recente voorbeelden zijn Coca-Cola European PartnersParle ProductsHarmont & BlainePuravankara Ltd en Virgin Megastore KSA.

De samenwerking onderstreept de betrokkenheid van IBM bij SAP S/4HANA en als zakelijke partner van SAP gedurende 50 jaar. Samen met SAP heeft het bedrijf aanzienlijk in RISE geïnvesteerd om haar eigen infrastructuur te helpen transformeren. IBM is heeft ook plannen om meer te innovaties door te voeren voor de ‘RISE with SAP oplossing’. 

Ga voor meer informatie over het BREAKTHROUGH en de ‘RISE with SAP oplossing’ naar: https://www.ibm.com/consulting/rise-with-sap

*[1]  IDC White Paper, sponsored by IBM, Business Benefits Possible by Choosing the Right Cloud Provider to Run SAP Workloads. Doc #US47166220, december 2020.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie