Bedrijven kunnen hun hybride IT-omgeving vereenvoudigen

HPE introduceert een nieuwe reeks edge-to-cloud oplossingen

HP
Redactie WINMAG Pro

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert een nieuwe reeks edge-to-cloud oplossingen op basis van HPE Edgeline Converged Edge Systems, waarmee organisaties hun hybride IT-omgeving vereenvoudigen.

Bedrijven kunnen nu aan de edge, in datacenters en in de cloud dezelfde bedrijfsapplicaties draaien, waardoor ze efficiënter gebruik kunnen maken van de enorme datavolumes die op verre of gespreide locaties worden verzameld, zoals in fabrieken, op boorplatforms of in energienetwerken.

Volgens onderzoeksbureau Gartner wordt in 2022 van alle bedrijfsdata driekwart gegenereerd en verwerkt buiten het traditionele centrale datacenter of cloud vanwege digitale projecten. Ter vergelijking: op dit moment is dat nog maar 10%.1

Om maximaal gebruik te maken van data en er direct mee te kunnen werken moeten bedrijven hun applicaties draaien op de plek waar data worden gegenereerd: aan de rand van het netwerk. HPE’s nieuwe edge-to-cloud oplossingen werken met standaard enterprisesoftware van partners als Citrix, Microsoft, PTC, SAP en SparkCognition, zowel op HPE Edgeline Converged Edge Systems (robuuste, compacte systemen die realtime data insights aan de edge leveren) als op datacenter- en cloudplatforms. Hiermee zijn bedrijven in staat de data die aan de edge worden gegenereerd, in te zetten voor hogere operationele efficiency, het verbeteren van de gebruikservaring van de klant en de introductie van nieuwe omzetstromen. Tegelijk vereenvoudigen de edge-to-cloud oplossingen van HPE Edgeline het management van de hybride IT-omgeving, doordat dezelfde applicaties en managementsoftware van de edge tot de cloud kunnen worden gebruikt.

‘De edge wordt steeds meer het zwaartepunt van de digitale omgeving, waar apparaten en mensen enorme hoeveelheden data genereren en er ook mee aan de slag gaan’, aldus dr. Tom Bradicich, Vice President en General Manager IoT & Converged Edge Systems van HPE. ‘Met onze edge-to-cloud oplossingen brengen we sterke IT-mogelijkheden van het datacenter naar de rand van het netwerk. Dat betekent lagere software- en managementkosten en snellere insights in, en controle over, de hele organisatie en de supply chain.’

HPE introduceert ook de HPE Edgeline Extended Storage Adapter option kit, goed voor tot 48 terabyte aan software-defined storage voor HPE Edgeline Converged Edge Systems. Deze uitbreiding brengt mogelijkheden voor storage intensieve use cases, zoals kunstmatige intelligentie (AI), videoanalyse en databases aan de edge, met gebruik van standaard tools voor storagemanagement, zoals Microsoft Storage Spaces, HPE StoreVirtual VSA en VMware vSAN.

Nieuwe oplossingsarchitecturen verbeteren efficiency en stimuleren innovatie

In nauwe samenwerking met haar softwarepartners levert HPE geteste en gevalideerde oplossingsarchitecturen voor implementatie en inzet van de volgende softwarestacks op HPE Edgeline EL1000 en EL4000 Converged Edge Systems, in combinatie met datacenter- en cloudimplementaties: Microsoft SQL Server en Azure technologie, SAP HANA software, PTC ThingWorx, SparkCognition’s SparkPredict en Citrix XenApp/XenDesktop.

Door deze applicaties te draaien met sterke performance, eenvoudig management en security van edge tot cloud, bieden de nieuwe HPE-oplossingen klanten de volgende mogelijkheden:

  • Bedrijfsinnovatie met realtime verwerking aan de rand van het netwerk (‘edge’)

De HPE Edgeline Converged Edge Systems is het eerste platform dat IT en operationele technologie (controlesystemen, data-acquisitie en industriële netwerken) in één systeem convergeert. Met de nieuwe edge-to-cloud oplossingen kunnen bedrijven ook op afgelegen locaties – zoals olieplatforms, fabrieken en windmolenparken – geavanceerde data-analyses, AI-workloads en IoT-mogelijkheden verwerken en daarmee de downtime minimaliseren, meer processen automatiseren en nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkelen.

  • Snellere acties en controles over de hele organisatie

Het gebruik van dezelfde applicatiestacks aan de edge, in datacenters en in de cloud vereenvoudigt het delen van essentiële data en insights uit de edge over de diverse locaties. Daarmee wordt datacorrelatie, deep learning en procescoördinatie mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde voorspellende onderhoudsdata van diverse boorplatforms worden samengevoegd en geanalyseerd op een centrale locatie, met het oog op ‘intelligente’ onderhoudsplanning voor de diverse platforms.

  • Vereenvoudiging van hybride IT

De edge-to-cloud oplossingen van HPE beperken de complexiteit en administratiekosten, omdat de edgeplatforms nu kunnen worden gemanaged met dezelfde tools en processen van HPE of partners als in het datacenter. Net als de datacenter IT-systemen van HPE zijn de HPE Edgeline Converged Edge Systems voorzien van HPE systeemmanagement, met tools voor maximalisatie van uptime, performance en security, waar ook ter wereld.

‘Ons slimme energienet, dat aan de netwerkrand soms diverse terabytes aan data per uur genereert, werkt met intelligente edge technologieën die verbonden zijn met centrale analyse- en cloudplatforms", aldus dr. Steve Pratt, Chief Technology Officer van CenterPoint Energy. "We zijn enthousiast over de edge-to-cloud oplossingen van HPE, want ze helpen ons om onze analysekracht aan de rand van het netwerk aanzienlijk te versterken. Daarmee zetten we nieuwe stappen in ons doel om klanten op slimmere en efficiëntere wijze energie te leveren.’

Snellere time-to-value en digitale transformatie

De edge-to-cloud oplossingen van HPE zijn gevalideerd door HPE en haar softwarepartners om implementatie en time-to-value te versnellen. Daarnaast helpen de advisory en transformation services van HPE Pointnext bij het opstellen en uitvoeren van blueprints en roadmaps voor edge-to-cloud oplossingen die zijn toegesneden op de bedrijfsdoelen van de klant en zijn specifieke transformatiebehoeften. HPE Pointnext levert ook operationele diensten om klanten te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden in een edge-to-cloud omgeving. Dit vermindert complexiteit en zorgt dat bedrijven sneller in kunnen spelen op businessbehoeften. En met HPE GreenLake biedt HPE een unieke set on-premise, pay-per-use infrastructuren en oplossingen voor diverse workloads, zoals big data, back-up, databaseplatform, SAP HANA en edge computing.

Prijzen en beschikbaarheid

De edge-to-cloud oplossingen van HPE Edgeline Converged Edge Systems zijn wereldwijd beschikbaar. Prijzen zijn afhankelijk van omvang en complexiteit van de installatie. De HPE Edgeline Extended Storage Adapter option kit is vanaf september dit jaar beschikbaar, met adviesprijzen vanaf $ 299.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie