HP weigert fusie met Xerox: $ 33,5 miljard keihard afgeslagen

HP
HP
Redactie WINMAG Pro
HP heeft opnieuw een bod van Xerox afgewezen. Nog voordat de fusiedeadline viel, liet HP op keiharde wijze weten geen interesse te hebben in een merger. Ditmaal ging het om een bod van $ 33,5 miljard.

Vervolgbrief naar HP

Technologiebedrijf Xerox bood eerder deze maand aan om HP voor $ 22,- per aandeel te kopen. HP toonde geen interesse. Omdat HP dit heeft afgewezen heeft Xerox een vervolgbrief gestuurd. In de brief staat dat HP tot 25 november de tijd heeft om akkoord te gaan met formele fusiegesprekken, waarna Xerox het bod direct bij de aandeelhouders van HP voor zou leggen. HP reageert op het voorstel van Xerox door ze opportunistisch te noemen en te benadrukken dat een fusie niet logisch is.

Brief van HP

In de brief aan John Visentin, CEO van Xerox, meld en Enrique Lores (HP CEO)  en voorzitter Chip Bergh 'dat de agressieve woorden en acties duidelijk maken dat Xerox een potentiële samensmelting op opportunistische voorwaarden en zonder voldoende informatie wilt forceren'. HP is niet zeker of Xerox zich daadwerkelijk goed aan de financiële afspraak zal houden, gezien de positie van het bedrijf.

HP

'Er blijft onzekerheid over het vermogen van Xerox en of zij de voorgestelde vergoeding wel kunnen veroorloven. Ook zijn er zorgen over het beleid van de resulterende schuldenlast op de waarde van de aandelen van het gecombineerde bedrijf ', schijven Lores en Bergh van HP. Zij merkte ook op dat Xerox de schattingen van de consensusinkomsten in vier van de afgelopen vijf kwartalen verkeerd had. Tot slot wordt een omzetdaling van $ 10,2 naar $ 9,2 miljard genoemd. 

Onzekerheid

'Toen we in augustus en september in gesprek met jullie waren', vervolgen de HP-beslissers, 'hebben we onze vragen duidelijk en herhaaldelijk gesteld. Jullie als bedrijf hebben de vragen niet aangepakt en in plaats daarvan zijn jullie weggelopen. In plaats van een productief pad is nu voor een vijandige aanpak gekozen.'

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie