HP roept notebooks en workstations terug wegens falende accu

HP
Redactie WINMAG Pro
HP heeft een terugroepprogramma opgezet voor meerdere van haar notebooks en workstations. De reden is mogelijke oververhitting en brandgevaar van de accus’s in de genoemde modellen.

Het gaat om de HP ProBook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360, HP 11 Notebookcomputers en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3) mobiele werkstations. Deze zijn verkocht tussen december 2015 en december 2017.

Kosteloze vervanging

Doordat veel van deze systemen een ingebouwde accu hebben zijn deze niet door gebruikers zelf te vervangen. Voor de terugroepactie heeft HP een website in het leven geroepen. Hier kun je controleren of je notebook of workstation in aanmerking komt door middel van een hiervoor uitgebrachte tool door HP.

Batterijveiligheidsmodus

Komt je device in aanmerking, dan benadrukt HP dat het belangrijk is dat je deze in de Batterijveiligheidsmodus plaatst. Deze update voor het bios zorgt ervoor dat de accu niet meer kan oververhitten. Wel is het dan alsnog mogelijk het device te gebruiken via het netstroom.

Reactie HP

In een reactie wil HP de veiligheid benadrukken van hun apparatuur:

'De kwaliteit en veiligheid van alle HP producten hebben onze hoogste prioriteit. We zijn er recent achter gekomen dat batterijen, die door een van onze leveranciers zijn geleverd voor bepaalde notebooks en mobile workstations een mogelijk veiligheidsrisico hebben. We nemen direct actie om dit issue te adresseren inclusief een vrijwillige recall en vervanging van de batterijen. Deze activiteit betreft circa 0,1 procent van de HP systemen die wereldwijd zijn verkocht in de laatste twee jaar.

Klanten kunnen HP’s site bezoeken en controleren of de batterij moet worden vervangen. De klanten wiens notebook of mobile workstation het betreft kunnen de batterijen zonder kosten vervangen en kunnen hun apparaat veilig blijven gebruiken door de batterij in Safety Mode te zetten en gebruik te maken van externe stroom.'

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie