HP Discover 2014: verniewd Atalla-portfolio maakt gescheiden opslag van encryptiesleutels mogelijk

Redactie WINMAG Pro
Dat de cybercrime-wereld zich professionaliseert mag geen nieuws meer zijn. Organisaties hebben te maken met in totaal zo'n 122 succesvolle aanvallen per week. Encryptie speelt een sleutelrol in het veiligstellen van data. En als het aan HP ligt, wordt dat vanaf nu een stukje beter en beheersbaarder. Het IT-bedrijf presenteerde op de HP Discover in Las Vegas diverse verbeteringen aan hun Atalla-encryptieoplossing.

Encryptiesleutels zijn cruciaal als het gaat om data-encryptie. Raak je sleutels kwijt, dan raak je ook je data (waarschijnlijk) voorgoed verloren. En komen je sleutels op straat te liggen, dan is de versleuteling waardeloos geworden. Het beheer van deze sleutels is geen eenvoudige opgave, volgens HP een van de redenen dat veel bedrijven hun sleutels bewaren op dezelfde plek als hun data.

En dat is eigenlijk te belachelijk voor woorden. Het bedrijf maakte tijdens de presentatie in Las Vegas de vergelijking met een dure Ferrari. Niemand zou de sleutels ervan in de auto zelf bewaren. Toch is dat wat met data-encryptie vaak wel gebeurt.

HP Enterprise Secure Key Manager 4.0

Een van de noviteiten in de Atalla-oplossing is de HP Enterprise Secure Key Manager 4.0. Deze rack-mount server is bedoeld voor de opslag van al je encryptiesleutels, veilig verwijderd van je data zelf. Ver- en ontsleuteling gebeurt hardwarematig op hoge snelheden. Het werkt in tandem met HP ProLiant Gen 8-servers, maar ondersteunt ook de open standaard KMIP, zodat je de oplossing ook in niet-HP-serveromgevingen kunt gebruiken.

Dankzij HP Atalla Cloud Encryption kun je HP's encryptietechniek ook gebruiken in publieke, private en hybride cloudomgevingen. Het kan daarbij gebruikmaken van split-key-encryptie, een methode om tijdens het versleutelproces sleutels te combineren en te splitsen.

HP Atalla Information Protection and Control

Data, of het nu gaat om video, documenten, audio of afbeeldingen, wordt tegenwoordig steeds vaker door iedereen samen gemaakt, opgeslagen en gedeeld via social media. Atalla maakt gebruik van een informatie-centrische versleuteling. Het maakt daarbij niet uit in welk stadium de data zich bevindt, de veiligheids-policies verplaatsen met de data mee, of je een document nu mailt naar de collega of wat dan ook. De fabrikant noemt dat HP Atalla Information Protection and Control en is volgens de fabrikant een zeer waardevolle uitbreiding in een tijd waarin we data steeds mobieler en vaker gedeeld wordt.

De HP Secure Encryption-oplossingen zijn per direct verkrijgbaar. Op de HP Atalla-website vind je meer informatie.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie