Higgs singlet en de ultieme backup

Redactie WINMAG Pro
Gisteren was dat belangrijke document er nog en vandaag is het ineens verdwenen. Zelfs een systeemherstel biedt geen soelaas. Geen back-up gemaakt, dus dat betekent weer uren extra werk. De deeltjesversneller in Genve belooft beterschap.

In de toekomst hoef je je over dat soort dingen wellicht nooit meer zorgen te maken, dankzij de Large Hadron Collider in Genève. Je weet wel: die enorme deeltjesversneller waar onderzoek wordt gedaan naar de meest bijzondere atomaire onderdelen die er bestaan. Wetenschappers hebben ontdekt dat het via een bepaald deeltje met de welluidende naam Higgs singlet zeer wel mogelijk is om informatie naar verleden en toekomst te versturen en ook weer te ontvangen.

Dat biedt natuurlijk ongekende mogelijkheden. Backuppen is dan nergens meer voor nodig bijvoorbeeld. Gaat er iets mis en crasht je harddisk, dan stuur je gewoon een mailtje aan jezelf, maar dan richting gisteren. Vervolgens kan je een dag eerder via bijvoorbeeld Yousendit Future™ alle belangrijke documenten mailen naar morgen. Of je zet een vpn-tunneltje naar de toekomst op, nog makkelijker.

Al dat gedoe met systeemherstellen, dure nas'en bomvol nog duurdere harde schijven: het is allemaal nergens meer voor nodig. Ook een bezoekje brengen aan inmiddels verdwenen webpagina’s is een eitje dankzij Higgs singlets. En ach, dan hebben we het natuurlijk nog niet eens over communiceren richting toekomst.

Kun je eindelijk je loterijnummertjes eens winnend invullen bijvoorbeeld. En ook eens controleren of het eigenlijk wel zinvol is om de business die je nu runt op dezelfde wijze voort te zetten. Want blijkt er geen enkele toekomst in het bedrijf te zitten, dan kun je het beter nu opheffen. Overigens geven de wetenschappers óók aan dat het met de gevonden mogelijkheden niet mogelijk is om fysiek heen en weer te reizen in de tijd. Maar ach, dat is natuurlijk ook nergens voor nodig. Virtueel is stukken veiliger.

Hoe dan ook, wie gaat deze techniek beheren áls het ooit echt wat gaat worden? Want het heeft natuurlijk nogal wat gevolgen als Jan-en-alleman ineens in de toekomst kan kijken. Niet alleen ben je voorgoed af van die vage briefjes in de brievenbus van een of andere nog vagere toekomstvoorspeller die overal hulp voor kan bieden. Maar ook kan je concurrent je steeds weer een slag voor zijn.

Hoe meer je over iets als dit gaat nadenken, hoe ingewikkelder het wordt. Punt is dat vroeger of later dit soort dingen ooit misschien waarheid worden. En dan moet je er wel op voorbereid zijn, niet het sterkste punt van de mensheid.
===================================
Ronald Smit is freelance journalist en reist met zijn netbook en Nokia N900 de halve wereld over.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie