Google Pixel Watch 2 Review

Redactie WINMAG Pro

Google, een naam die synoniem is met innovatie, heeft onlangs zijn nieuwste aanbod geïntroduceerd: de Google Pixel Watch 2. Terwijl zijn voorganger al indruk maakte op velen, belooft deze nieuwste versie een verbeterde ervaring op alle fronten. Van een verfijnd design tot krachtigere prestaties, er is veel te ontdekken in dit nieuwe stukje technologie. Laten we dieper ingaan op wat de Google Pixel Watch 2 te bieden heeft in deze uitgebreide review.

Design en display

De Google Pixel Watch 2 is een elegante verschijning, die zijn voorganger in veel opzichten sprekend nabootst. Het ronde amoled-scherm heeft een diameter van 1,2 inch, wat het relatief klein maakt in vergelijking met andere smartwatches op de markt. Met een resolutie van 450x450 pixels biedt het scherm scherpe en levendige beelden, die zelfs in direct zonlicht goed zichtbaar blijven dankzij de maximale helderheid van 1000 nits. Het Gorilla Glass 5 zorgt voor een robuuste bescherming tegen krassen, wat een geruststellende gedachte is voor dagelijks gebruik.

Behuizing en gewicht

Wat direct opvalt aan de Pixel Watch 2 is de lichtere aluminium behuizing. Met een gewicht van slechts 31 gram is het een merkbare verbetering ten opzichte van de 36 gram van zijn voorganger. Hoewel dit een welkome verandering is voor degenen die lichtheid waarderen in hun wearables, is het de moeite waard op te merken dat aluminium gevoeliger kan zijn voor beschadigingen.

Prestaties en batterij

Het echte juweeltje van de Pixel Watch 2 zit onder de motorkap. De overstap naar de Snapdragon W5 Gen 1-chip van Qualcomm is een aanzienlijke upgrade van de oudere processor van Samsung in het vorige model. Deze verandering resulteert in snellere prestaties en een meer toekomstbestendige ervaring. Met 2GB RAM en 32GB opslagruimte is er voldoende ruimte voor apps en andere gegevens.

Software en functionaliteit

Draaiend op Wear OS 4, biedt de Pixel Watch 2 een uitgebreide smartwatch-ervaring. Het feit dat Google heeft gekozen voor een "kale" versie van Wear OS, zonder extra skins of aanpassingen, betekent dat gebruikers een onvervalste ervaring krijgen, zoals Google die bedoeld heeft. De gezondheids- en fitnessfuncties zijn ook indrukwekkend, met sensoren die alles volgen, van stappentelling tot zuurstofniveaus in het bloed.

Prijs en beschikbaarheid

Met een adviesprijs van 399 euro bevindt de Pixel Watch 2 zich in het premium segment van de smartwatch-markt. Beschikbaar in zwart, zilver, blauw en goud, met verschillende bandjes om uit te kiezen, biedt het zowel stijl als substantie. Hoewel het jammer is dat de LTE-versie niet officieel in Nederland wordt uitgebracht, biedt de wifi-versie nog steeds een scala aan connectiviteitsopties.

Conclusie

De Google Pixel Watch 2 is een waardige opvolger en een solide keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een premium smartwatch-ervaring. Hoewel het prijskaartje aan de hogere kant kan zijn, rechtvaardigen de functies en prestaties de investering. Als u op zoek bent naar een betrouwbare, stijlvolle en krachtige smartwatch, is de Pixel Watch 2 zeker het overwegen waard.

 

Ook interessant

Lees hier: 6 redenen waarom de nieuwe iPhone 15 de ideale zakelijke smartphone is

Lees hier: Samsung Galaxy S23 FE

 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie