Google Cloud onthult nieuwe oplossingen voor klanten, partners en producten tijdens Next ‘24

Redactie WINMAG Pro

Google Cloud trapt vandaag Google Cloud Next ‘24 af. Tijdens Google Cloud Next ‘24 kondigt het bedrijf nieuwe klanten, partners, oplossingen en producten aan en laat het zien hoe de belofte van generatieve AI-technologie werkelijkheid wordt voor bedrijven wereldwijd. Met een voortdurende toewijding aan het toegankelijk maken van AI voor iedereen, streeft Google Cloud ernaar het leven van miljoenen mensen en organisaties te verbeteren door middel van innovatieve oplossingen.

Een aantal hoogtepunten van de productinnovaties die worden aangekondigd op Google Cloud Next '24, ontworpen om organisaties van iedere grootte te helpen nieuwe stappen te zetten in het tijdperk van AI:

Opschalen met een AI-geoptimaliseerde infrastructuur

We brengen AI dichter bij waar de data wordt gegenereerd en geconsumeerd - naar de Edge, air-gapped omgevingen, Google Sovereign Clouds en Cross-Cloud. Via Google Distributed Cloud (GDC) wordt AI overal beschikbaar gesteld, met volledige controle en flexibiliteit, zelfs voor strikte wet- en regelgeving zodat bedrijven zelf kunnen kiezen wat het beste aansluit bij de organisatie.

  • Sovereign Cloud: Voor het naleven van strikte wet- en regelgeving bieden we GDC in een air-gapped configuratie met lokale operaties, volledige overlevingscapaciteit, beheerd door Google of via een partner naar keuze, zodat bedrijven snel kunnen reageren op veranderende regelgeving.

Creëer agents met Vertex AI

Google Cloud biedt meer dan 130 modellen, zowel van eerste en derde partijen, op Vertex AI, en breidt de toegang tot verschillende modellen uit, zodat klanten maximale keuze hebben bij het selecteren van modellen:

  • Gemini 1.5 Pro: Gemini 1.5 Pro biedt nu twee maten van contextvensters - 128K tokens en 1 miljoen tokens, en is beschikbaar in openbare preview. Hiermee kunnen klanten grote hoeveelheden informatie verwerken in één stream, waaronder één uur video, 11 uur audio, codebases met meer dan 30.000 regels code, of meer dan 700.000 woorden.
  • Imagen 2: Onze meest geavanceerde tekst-naar-beeldtechnologie biedt een scala aan beeldgeneratiefuncties om bedrijven te helpen afbeeldingen te maken die voldoen aan hun specifieke merkvereisten. Met de nieuwe tekst-naar-levende beeldfunctionaliteit kunnen marketing- en creatieve teams geanimeerde afbeeldingen zoals gifs genereren, uitgerust met veiligheidsfilters en digitale watermerken. Daarnaast kondigen we algemene beschikbaarheid aan van geavanceerde fotobewerkingsfuncties, waaronder inpainting en outpainting, en nog veel meer.

Versnel de ontwikkeling met Gemini Code Assist

Gemini Code Assist, onze op bedrijven gerichte AI-codeondersteuningsoplossing, gaat een stap verder om developers te ondersteunen:

  • Gemini 1.5 Pro in Gemini Code Assist: De upgrade introduceert een enorm contextvenster van 1 miljoen tokens, waardoor het coderen voor zelfs de grootste projecten wordt getransformeerd. Gemini Code Assist levert nu nog nauwkeurigere codesuggesties, diepere inzichten en gestroomlijnde workflows. 

Ontgrendel het potentieel van AI met data

Met Google Cloud kan je het beste van AI combineren met je gefundeerde bedrijfsgegevens, terwijl de privacy en veiligheid van de gegevens gewaarborgd blijven. Vandaag kondigen we nieuwe verbeteringen aan om organisaties te helpen bij het bouwen van krachtige data-agents:

  • Gemini in BigQuery: Gemini in BigQuery maakt gebruik van AI om datateams te helpen met gegevensvoorbereiding, ontdekking, analyse en governance. Met de nieuwe BigQuery Data Canvas kunnen data-pipelines worden ontworpen en uitgevoerd, die een nieuwe notebook-achtige ervaring biedt met natuurlijke taal en ingebedde visualisaties, beide beschikbaar in preview.

Verbeter je cybersecurity met AI-gedreven mogelijkheden

Generatieve AI bieden Security Agents ondersteuning in elke fase van de security levenscyclus. Innovaties in het security-portfolio van Google Cloud die sterkere beveiligingsresultaten opleveren en elke organisatie in staat stellen om Google een onderdeel te maken van hun beveiligingsteam te maken, omvatten:

  • Gemini in Threat Intelligence: Maakt gebruikt van natuurlijke taal om diepgaand inzicht te bieden in het gedrag van bedreigingsactoren. Met Gemini kunnen grotere samples van potentieel schadelijke code worden geanalyseerd. Het grotere contextvenster van Gemini maakt analyse van de interacties tussen modules mogelijk, waardoor nieuwe inzichten worden verkregen in de werkelijke intentie van de code. 
  • Gemini in Security Operations: Een nieuwe functie voor geassisteerd onderzoek die natuurlijke taal omzet in detecties, gebeurtenisgegevens samenvat, acties aanbeveelt en gebruikers via het platform navigeert via conversatie-chat. 

Verhoog de productiviteit met Google Workspace

Gemini voor Workspace biedt bedrijven een AI-gedreven agent die rechtstreeks is geïntegreerd in Gmail, Docs, Sheets en meer. Vandaag kondigen we de nieuwste innovaties en verbeteringen aan voor Gemini voor Google Workspace, met onder andere:

  • Google Vids: De nieuwe AI-App, Vids, is jouw assistent voor het schrijven, produceren en bewerken van video's, alles-in-één. De app genereert een storyboard dat gemakkelijk bewerkt kan worden, en stelt na het kiezen van een stijl een eerste versie samen met voorgestelde scènes uit stockvideo's, afbeeldingen en achtergrondmuziek. Het kan ook helpen je boodschap over te brengen met de juiste voice-over - door een vooraf ingestelde voice-over te kiezen of door je eigen stem te gebruiken. Vids wordt naast onze andere productiviteitstools zoals Docs, Sheets en Slides geplaatst en beschikt over een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om samen te werken en projecten veilig te delen vanuit de browser. Het is een geheel nieuw platform dat iedereen kan helpen een geweldige verhalenverteller op het werk te worden. Vids wordt in juni gelanceerd op Workspace Labs.

Lees hier meer over alle aankondigingen op Google Cloud Next ’24.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie