Google breidt zoekmachine uit met nieuwe functies

Redactie WINMAG Pro

Google heeft de desktop- en mobiele versies van zijn zoekmachine allerlei nieuwe functies meegegeven. Volgens de zoekgigant wordt het vinden van de juiste informatie hiermee nog makkelijker.

Zo is Voice Search, zoeken met behulp van gesproken zoekopdrachten, nu ook te gebruiken met de desktopversie van Google. Voorlopig is deze functie alleen beschikbaar voor de Engelstalige zoekmachine. Ook heb je Chrome nodig en een ingebouwde of aangesloten microfoon.

Met Search by Image kunnen gebruikers van Google zoeken op afbeeldingen. Deze functie is vergelijkbaar met Goggles voor de mobiele telefoon, waarbij zoekopdrachten uit beelden bestaan.

Gebruikers kunnen een afbeelding uploaden of de bijbehorende url kopiëren naar de zoekmachine, waarna Google onder meer schilderijen, logo's en bekende gebouwen kan herkennen om meer informatie te geven. Voor Chrome en Firefox komen extensies beschikbaar waarmee deze functie met de rechtermuisknop kan worden geactiveerd.

 

Google heeft daarnaast het eerder gelanceerde Instant uitgebreid, waarbij zoekresultaten worden getoond terwijl je aan het typen bent. Met Instant Pages wordt automatisch het eerste zoekresultaat in de achtergrond geladen, zodat deze zeer snel opent als je hierop besluit te klikken.

Ook de mobiele versie van Google is uitgebreid. Zo bevat de hoofdpagina van de zoekmachine iconen, waarmee je bijvoorbeeld direct kunt zoeken op restaurants in je directe omgeving. De gevonden plekken verschijnen op een kaart die bovenin het scherm blijft staan terwijl je door de resultaten scrollt.

Om op je smartphone of tablet gemakkelijker lange zoekopdrachten in te voeren, kun je voortaan gebruikmaken van een plus-knop. Tijdens het typen doet Google suggesties die je hiermee meteen in het zoekveld kunt zetten. De nieuwe mobiele features zijn te gebruiken op toestellen met Android 2.2 en hoger of iOS 4.0 en hoger.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie