Getest: Barco ClickShare

Redactie WINMAG Pro
Nu het einde van de coronapandemie in zicht komt, is het voor bedrijven belangrijk om zich voor te bereiden op het faciliteren van ‘hybride’ werken. Hierbij wordt gestreefd naar een balans tussen thuis- en op kantoor werken. Technologie speelt daarbij een belangrijke rol.

Internationaal onderzoek van Barco wijst uit dat veel werknemers terugverlangen naar werken op kantoor. Volgens het onderzoek missen zij het sociale aspect en de dynamiek van een kantooromgeving. Hun voorkeur ligt daarom bij een werkweek waarbij ze twee dagen per week vanuit huis en drie dagen per week op kantoor werken. Tegelijkertijd laten de cijfers zien dat de toegenomen flexibiliteit en vrijheid van thuiswerken door de werknemers worden gewaardeerd. De coronapandemie heeft de verhoudingen tussen thuiswerken en werken op kantoor dusdanig veranderd, dat een hybride werkomgeving de toekomst heeft.

Overgang

Een belangrijk onderdeel van een hybride werkomgeving zijn meetings tussen thuis- én kantoorwerkers; zogenoemde hybride vergaderingen. Hierbij is het cruciaal dat de video en audio van deze meetings van hoge kwaliteit zijn. Een draadloze connectie van goede kwaliteit met camera’s, microfoons en andere apparatuur voor het streamen van audiovisuele content in de vergaderzaal mag dus niet ontbreken.

Jammer genoeg ontbreekt hiervoor vaak een dergelijke oplossing. Zowel kantoor- als thuiswerkers ervaren moeite bij het deelnemen aan een hybride vergadering en zelfs wanneer dit wél lukt, komen klachten over de video of audiokwaliteit met regelmaat voor.

Niets kan tippen aan de beleving van een traditionele vergadering. Maar die beleving kan je wel degelijk digitaal nabootsen - mits je als bedrijf over de juiste tools beschikt.

ClickShare Conference

Dat brengt ons op Barco’s ClickShare Conference. Deze oplossing combineert een draadloze technologie voor betere samenwerking en content sharing met de mogelijkheid om vanuit een vergaderruimte wereldwijd collega’s te verbinden via videoplatformen als Microsoft Teams, Zoom of WebEx.

Als je connect via de ClickShare Button of gebruikmaakt van de ClickShare Desktop App, ben je direct draadloos verbonden met alle randapparatuur in een vergaderruimte zoals de speakers, soundbar, microfoon of meeting room display.

ClickShare Conference deelt de apps van je laptop draadloos op het beeldscherm van de vergaderruimte en verbindt ze met de camera(‘s) en luidsprekers voor een betere hybride vergadering.

De oplossing laat zich het beste omschrijven als een soort tolk tussen de diverse merken en systemen die je in een vergaderzaal vindt. De compacte hardware slaat draadloos een brug tussen je laptop en de bestaande AV-apparatuur in een vergaderruimte, waardoor iedere medewerker een meeting kan hosten via haar of zijn eigen laptop. Hierdoor vervalt de behoefte aan dure, exclusieve of vaste conferentiesystemen. Vertrouwde software (Microsoft Teams, WebEx, Skype, Zoom, enz.) werkt naadloos met ClickShare Conference en levert daarbij niet in op de collectieve productiviteit.

Eerst was er ‘Bring Your Own Device’. Nu maakt Barco het mogelijk om een eigen vergaderruimte mee te nemen en met je eigen laptop optimaal gebruik te maken van de AV-apparatuur in iedere vergaderzaal. ‘Bring Your Own Meeting’ belooft de wereld te veroveren.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie