G DATA CyberDefense ontvangt als eerste het ‘Cybersecurity Made in Europe keurmerk’ van de European Cyber Security Organisation (ECSO)

Redactie WINMAG Pro
G DATA CyberDefense, de innovatieve pionier op het gebied van IT-security, kondigt 17 mei aan dat het als eerste een ‘Made In Europe keurmerk’ heeft verkregen van de European Cyber Security Organisation (ECSO).

Het ECSO label garandeert dat een securitybedrijf voldoet aan de hoge Europese veiligheidsnormen en AVG wetgeving. Om het keurmerk te krijgen moeten fabrikanten een ‘no backdoor verklaring’ afgeven en voldoen aan 12 eisen die zijn opgesteld door ENISA (Het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging). Bovendien moet het hoofdkantoor van het bedrijf in Europa gevestigd zijn en het merendeel van de werknemers in Europa werken.

G DATA CyberDefense heeft het keurmerk als eerste gekregen omdat het al jaren ruimschoots voldoet aan de gestelde eisen. Sinds 2011 garandeert het bedrijf er geen ‘achterdeurtjes’ (backdoors) worden opengezet voor veiligheidsdiensten. Daarnaast belooft G DATA dat het verzamelen van persoonlijke informatie en telemetriedata tot een minimum beperkt blijft. Bovendien wordt alle informatie in Europa opgeslagen en verwerkt. Dit is belangrijk voor organisaties die privacy en de AVG/GDPR serieus nemen. 

“We zijn erg trots dat we het ‘Cybersecurity Made in Europe keurmerk’ als eerste hebben ontvangen. Als securitybedrijf hebben wij vertrouwen hoog in het vaandel staan en dankzij het ECSO keurmerk wordt dit alleen maar bevestigd,” aldus Eddy Willems, security evangelist bij G DATA CyberDefense. “Een solide cybersecurity is tegenwoordig noodzakelijk voor iedereen. Door deze behoeften groeit de markt als nooit tevoren, waardoor het niet altijd eenvoudig is om een betrouwbare oplossing te kiezen. Het keurmerk biedt organisaties extra zekerheid aangaande de kwaliteit van een dienst of product.” 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie