Fortinet lanceert de FortiGate Rugged 70G with 5G dual modem

Redactie WINMAG Pro

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, introduceert de FortiGate Rugged 70G with 5G dual modem. Deze compacte en robuuste appliance is speciaal ontwikkeld om verbeterde netwerkbeveiliging en 5G-verbindingen naar omgevingen met operationele technologie (OT) te brengen. De appliance wordt van kracht voorzien door de SP5, de nieuwe vijfde generatie Security Processing Unit van Fortinet en combineert snelle netwerkprestaties met geavanceerde FortiGuard AI-Powered Security Services en high availability. Met zijn twee ingebouwde 5G-modems biedt de appliance ondersteuning voor een keur aan toepassingsscenario’s in veeleisende externe omgevingen, zoals de pinautomaten van banken.

“Steeds meer organisaties in diverse verticale markten hebben behoefte aan een snelle, betrouwbare en veilige netwerkarchitectuur op verafgelegen locaties en in veeleisende omgevingen. Helaas kan het een complexe en kostbare aangelegenheid zijn om dit soort netwerken op te zetten”, zegt John Maddison, chief marketing officer en executive vice president Product Strategy bij Fortinet. "Met zijn twee ingebouwde 5G-modems, door AI ondersteunde cybersecurity en zero trust-functionaliteit biedt onze nieuwste FortiGate  organisaties de laatste innovaties op het gebied van netwerkbeveiliging in de vorm van één krachtige appliance die in staat is om onderbroken werk te leveren in de zwaarste omgevingen. Organisaties kunnen de Rugged 70G with 5G Dual Modem inzetten om een veilige en vereenvoudigde infrastructuur in te richten, kosten te besparen, de operationele efficiëntie op te voeren en een uitmuntende gebruikerservaring te waarborgen, zelfs in de meest verafgelegen en moeilijk bereikbare locaties.”

OT-apparatuur op externe locaties verbinden en veilig houden

Netwerken breiden zich uit naar nieuwe, veraf gelegen locaties die ondersteuning en bescherming moeten bieden voor enorme volumes aan gevoelig dataverkeer en tegelijkertijd optimaal beschikbaar moeten blijven. In het verleden moesten bedrijven gebruikmaken van diverse losstaande oplossingen om netwerkfunctionaliteit, beveiliging en connectiviteit naar deze locaties te brengen. Dit leverde echter een complexe en gebrekkig presterende infrastructuur op die gepaard ging met hoge beheerkosten en slechts met grote moeite te beveiligen viel. De oplossing is om gebruik te maken van één appliance die in veraf gelegen OT-omgevingen voorziet in alle behoeften op het gebied van netwerktechnologie, beveiliging en connectiviteit.

Geavanceerde netwerktechnologie, beveiliging en 5G-verbindingen voor OT-omgevingen

De FortiGate Rugged 70G with 5G dual modem brengt voor het eerst 5G-connectiviteit naar het aanbod van robuuste next-generation firewalls (NGFW’s) van Fortinet. De appliance biedt daarmee niet alleen cybersecurity van grootzakelijke kwaliteit, hoogwaardige netwerkmogelijkheden zoals SD-WAN en een Zero Trust Network Access-gateway, maar ook uiterst geavanceerde WAN-functionaliteit voor het waarborgen van high availability.

Belangrijke functies zijn onder meer:

  • Twee ingebouwde 5G-modems zorgen voor naadloze, betrouwbare en razendsnelle communicatie en brengen high availability en verbeterde connectiviteit naar bedrijfskritische toepassingen.
  • Ongekend snel presterende netwerkbeveiliging dankzij het gebruik van de vijfde generatie Security Processor van Fortinet voor een doorvoersnelheid van 8 Gbps voor de firewall en 7 Gbps voor het indringerpreventiesysteem (IPSec VPN).
  • Een compacte appliance met een robuust ventilatorloos ontwerp dat is opgewassen tegen extreme temperaturen, vochtigheid, schokken en trilling.
  • Brancheleidende, door AI ondersteunde beveiliging in de vorm van FortiGuard AI-Powered Security Services die bedrijfskritische data tegen de laatste cyberbedreigingen beschermen.

Hieronder staat een overzicht van de doelprestaties van de FortiGate Rugged 70G met 5G Dual Modem. Security Compute Rating vergelijkt de prestatiewaarden van de beste firewalls op de markt met die van de nieuwe FortiGate:

  • De beveiligingsprestaties werden gemeten in een configuratie waarin de firewall, IPS, applicatiebeheer, malware-bescherming en logging waren geactiveerd.
  • De prestatiewaarden voor de oplossingen van concurrenten zijn verzameld uit publiekelijk toegankelijke bronnen. Andere leveranciers hanteren mogelijk andere testmethoden.
  • Alle waarden voor het energieverbruik zijn overgenomen uit gegevensbladen en hardwaregidsen van de desbetreffende fabrikanten en hebben betrekking op het maximale energieverbruik.

Banken helpen aan ondersteuning voor moderne toepassingen

Een van de belangrijkste toepassingsscenario’s voor de FortiGate Rugged 70G with 5G dual modem is de implementatie en het beheer van pinautomaten op externe locaties. Deze worden vaak geïnstalleerd in veeleisende omgevingen zoals stadions en winkelcentra of buitendeurs. De appliance biedt netwerkfunctionaliteit (SD-WAN voor dynamische verbindingen, network access control en een ZTNA application gateway), de beste cybersecurity in zijn soort (integrale encryptie en ingebouwde bedreigingsinformatie) en high availability (5G dual modem). Dat is precies wat banken nodig hebben voor de implementatie, de beveiliging en het beheer van pinautomaten op externe locaties. De robuuste behuizing van de appliance voldoet aan de duurzaamheidseisen voor pinautomaten die bij extreme hoge of lage temperaturen worden ingezet.

Banken kunnen met deze krachtige appliance hun netwerk van externe pinautomaten moderniseren, duizenden locaties probleemloos opschalen en op eenvoudige wijze nieuwe diensten in het leven roepen met een minimale investering in infrastructuur.

“Veraf gelegen locaties en veeleisende omgevingen worden steeds belangrijker voor bedrijven. Het verbinden en beveiligen daarvan gaat echter gepaard met forse technische en budgettaire uitdagingen. Fortinet beschikt over de juiste papieren om ondersteuning voor deze toepassingen te bieden dankzij zijn ervaring met het samenbrengen van netwerkfunctionaliteit en functierijke IT-beveiliging binnen één appliance die extreme omstandigheden aankan. De aanwezigheid van twee ingebouwde 5G-modems is een opvallende functie die redundante verbindingen naar externe locaties brengt om ononderbroken diensten te waarborgen.” – Pete Finalle, research manager Security & Trust bij IDC.

 

Ook interessant:

Lees hier: Bedrijfsleven kan Nederlands bnp met 230 miljard verhogen door AI-adoptie

Lees hier: Populariteit van verkoop via online marktplaatsen neemt toe

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie