Forrester benoemt Nutanix tot leider in het Forrester Wave Hyperconverged Infrastructure-rapport

Redactie WINMAG Pro

Forrester heeft Nutanix benoemd tot leider in het Forrester Wave: Hyperconverged Infrastructure, Q4 2023 rapport. Forrester evalueerde 11 HCI-leveranciers op hun huidige aanbod, aanwezigheid in de markt en strategie. Nutanix werd gepositioneerd als leider met de hoogst haalbare scores op visie en innovatie. Daarnaast ontving het bedrijf de hoogste scores voor de criteria opslag & data en support & experience. Volgens Nutanix toont deze erkenning de kracht van het bedrijf in het helpen van organisaties een hybride multicloud-platform te bouwen waarop alle apps en data overal kunnen draaien - of dat nu in het datacenter, in de public cloud of aan de edge is.

“De meeste organisaties worstelen met de rommelige multicloud-realiteit van het beheren van applicaties en data over meerdere clouds en on-premises, wat resulteert in operationele complexiteit en onoverzichtelijke kosten en beveiligingsrisico’s”, zegt Thomas Cornely, SVP, Product Management bij Nutanix. “Nutanix pakt deze uitdagingen aan met één platform dat applicaties en data overal laat draaien. Dit rapport onderstreept ons leiderschap in deze markt en erkent ons sterke aanbod en visie om klanten te helpen hun hybride multicloud-omgevingen te vereenvoudigen.”

Forrester over Nutanix in het Forrester Wave-rapport: “Nutanix staat bekend om het vereenvoudigen van infrastructurele complexiteit en past die visie ook toe op hybride cloud-infrastructuren.” In het rapport staat verder: “De Nutanix-visie richt zich op het bouwen van een hybride en multicloud-platform voor zakelijke applicaties, waardoor de adoptie van cloud-native architecturen eenvoudiger wordt.” Verder noteert het rapport dat “Nutanix de belangen van zijn klanten centraal zet in zijn innovatiestrategie en de sterke banden met de community gebruikt om nieuwe features voor zijn roadmap te ontwikkelen.”

Dit nieuws volgt op de aanhoudende sterke innovatie en het momentum van Nutanix, waaronder:

  • De lancering van Nutanix GPT-in-a-Box om de adoptie van generatieve AI te vereenvoudigen. Met dit full-stack softwaregedefinieerd AI-ready platform kunnen klanten eenvoudig AI-ready infrastructuur aanschaffen om generatieve pre-trained transformers (GPT) te fine-tunen en te draaien, waaronder LLM’s (large language models) aan de edge of in het datacenter, terwijl ze de controle behouden over de data.
  • De aankondiging van een wereldwijd strategisch partnerschap met Cisco om de implementatie van de hybride multicloud te versnellen door de meest complete hyperconverged oplossing voor IT-modernisatie en bedrijfstransformatie in de branche te leveren. Cisco Compute Hyperconverged met Nutanix levert best-in-class cloud-operations, ongeëvenaarde flexibiliteit, klantondersteuning en veerkracht.
  • Nieuwe features in Nutanix Data Lens en Nutanix Unified Storage die grotere cyberweerbaarheid en versnelde ransomwaredetectie en -herstel leveren. Door deze nieuwe mogelijkheden kunnen organisaties een dreiging detecteren, zichzelf verdedigen tegen verdere schade en een 1-click-herstelproces starten binnen 20 minuten na blootstelling. Deze features bouwen voort op de kracht van het Nutanix Cloud Platform dat de meest gevoelige data van klanten in clouds beschermt en beveiligt.
  • Uitgebreide productmogelijkheden geleverd met AOS 6.7. Deze release breidt de hybride multicloud featureset uit en verbetert bestaande mogelijkheden. Dit omvat nieuwe enterprise virtualisatiefunctionaliteiten, opslagconfiguraties met hogere dichtheid en betere prestaties, grotere veerkracht voor implementaties in de public cloud en verbeterd hybride multicloud-beheer.
  • Sterker klantmomentum; waaronder Micron Technology, dat Nutanix Cloud Platform selecteerde voor zijn wereldwijde productiefaciliteiten. In het Verenigd Koninkrijk koos de Department for Work and Pensions, de grootste centrale overheidsorganisatie van het land, voor het standaardiseren van hun hybride cloudomgeving voor Nutanix.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie