Feature Drop van juni: nieuwe functies en upgrades voor het Pixel-portfolio

Redactie WINMAG Pro

Onze nieuwste Feature Drop is hier, en hij zit boordevol ongelooflijke nieuwe mogelijkheden voor je apparaat, waaronder Gemini Nano die naar de Pixel 8 en Pixel 8a komt als ontwikkelaarsoptie, en Car Crash Detection naar de Pixel Watch 2, plus nog veel meer. Deze functies beginnen vandaag uit te rollen naar apparaten en zullen de komende weken doorgaan.

Tekst door: Team Google

Voor Pixel-telefoons

Gemini Nano breidt uit naar Pixel 8 en Pixel 8a

Gemini Nano is Google's meest efficiënte AI-model dat is gebouwd voor taken op het apparaat en vanaf vandaag heb je met de Pixel 8 en Pixel 8a toegang tot Gemini Nano als ontwikkelaarsoptie. Je kunt de ontwikkelaarsopties inschakelen in de instellingen van je Pixel.

Til je transcripties naar een hoger niveau

Gemini stelt Summarize in Recorder in staat om on-device te draaien op Pixel 8 en 8a en de Recorder-app levert nu meer gedetailleerde, downloadbare samenvattingen aan Pixel 8, Pixel 8 Pro en Pixel 8a. Het is in staat om de namen van sprekers te detecteren en op te nemen, zodat transcripts van gesprekken worden verbeterd. En met de mogelijkheid om transcripties te exporteren naar tekstbestanden of Google Docs, wordt het bijhouden van interviews en colleges eenvoudig.

Breng je entertainment naar het grote scherm

Pixel 8a, Pixel 8 en Pixel 8 Pro kunnen nu inhoud weergeven op een groter scherm, zoals je computermonitor, wanneer je deze aansluit via USB-C, waardoor je meer ruimte hebt om te genieten van je favoriete films, shows en dia's.

Vind je telefoon, zelfs als de batterij leeg is

Zoek mijn apparaat krijgt een handige upgrade waarmee je je telefoon kunt vinden, zelfs als deze is uitgeschakeld of als de batterij leeg is , terwijl je locatiegegevens versleuteld en privé blijven voor Google.

Laat je beste gezicht zien

De Pixel-camera kan nu automatisch het beste moment van je foto in HDR+ identificeren met slechts één druk op de sluiter, zodat het gemakkelijker is om een foto te maken waarop je gezicht scherp en lachend is.

Snel een mysterieus telefoonnummer opzoeken

Herken je een telefoonnummer niet? Met een paar tikken kun je nu rechtstreeks vanuit je gesprekslogboek een omgekeerd telefoonnummer zoeken.

Uw dagelijkse benodigdheden opslaan en openen met Google Wallet

Google Wallet is onlangs uitgebreid naar India, zodat nog meer mensen alledaagse dingen veilig kunnen opslaan en openen, zoals instapkaarten, klantenkaarten, kaartjes voor evenementen, kaartjes voor het openbaar vervoer, cadeaubonnen en nog veel meer.

Extra telefoonverbeteringen

Met de camera van de Pixel kun je nu handmatig kiezen welke cameralens je wilt gebruiken bij het maken van foto's, zodat je meer controle hebt over het vastleggen van de perfecte opname.

Voor Pixel Horloges

Extra gemoedsrust onderweg

Op tijd voor de Nationale Maand van de Veiligheid lanceert Car Crash Detection een gloednieuwe veiligheidsfunctie op Pixel Watch 2 die je meer manieren biedt om veilig te blijven en hulp te krijgen wanneer je dat het meest nodig hebt, zelfs wanneer je je Pixel-telefoon niet bij je hebt. Als je een ernstig auto-ongeluk hebt, kan je horloge nu controleren of alles goed met je gaat. Als je hulp nodig hebt of niet reageert, belt het horloge automatisch de hulpdiensten. Car Crash Detection integreert met Emergency Sharing op je horloge, zodat je contactpersonen bij noodgevallen op de hoogte worden gebracht en in realtime weten waar je bent als je een ongeluk hebt gehad. We hebben ook de valdetectie verbeterd om vallen van fietsen beter te detecteren.

Maak het leven gemakkelijker met verbeterde app-ervaringen

Je hebt nu meer manieren om onderweg met je Pixel Watch te betalen zonder je portemonnee te hoeven pakken. Je kunt nu je PayPal-account koppelen aan Google Wallet op je horloge, zodat je de volgende keer dat je je portemonnee thuis laat of je handen vol hebt, gemakkelijk kunt betalen.

Je Google Home-app krijgt een opknapbeurt en je hebt nu sneller en eenvoudiger toegang tot je smart home-apparaten, rechtstreeks vanaf je horloge:

  • Toegang tot uw Google Home-favorieten met slechts een veeg op uw horloge. Tik op het apparaatpictogram om de Home-app te openen en de temperatuur aan te passen, de lichten te dimmen en meer,
  • Je hebt nu toegang tot een smart home-apparaat via je wijzerplaat op Wear OS. Tik op de snelkoppeling van het apparaat en maak aanpassingen, direct om je pols,
  • De Google Home-app op Wear OS biedt je meer manieren om je slimme thuisapparaten te bedienen. Pas de rotatie van je jaloezieën of de ventilatorsnelheid aan, allemaal vanaf je horloge.

Voor Pixel Tablet

Kijk wie er is

Belt er iemand bij je aan? Je Pixel Tablet heeft nu uitgebreidere deurbelmeldingen wanneer deze in hub-modus is gedockt, zodat je een momentopname krijgt van wie er voor de deur staat. Je kunt met ze praten via tweewegcommunicatie of een Quick Response sturen.

Smart home favorieten

De nieuwe Google Home Favorites-widget geeft je nog sneller toegang tot je compatibele smart home-apparaten. Je krijgt snelle, aanpasbare smart home-bediening op het startscherm van je telefoon en tablet, zodat je met één tik je thermostaat kunt openen of je lichten kunt inschakelen.

Al deze functies maken je Pixel-apparaten nog beter. Of je nu thuis bent of op reis, je Pixel-apparaten zijn must-haves voor deze zomer.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie