'Facebook komt met eigen applicatiewinkel'

Redactie WINMAG Pro
Facebook staat op het punt een eigen applicatiewinkel te lanceren die draait in de mobiele versie van Safari. Dat meldt TechCrunch op basis van uitgelekte informatie.

De applicatiewinkel van Facebook heeft volgens TechCrunch de codenaam Project Spartan en bevat apps die geschreven zijn in html5. Deze worden aangeboden via de mobiele versie van Safari, waarmee Facebook zich richt op iPhone-, iPad- en iPod Touch-gebruikers.

Het doel is dan ook om de App Store te omzeilen, zodat apps zonder de strenge restricties van Apple kunnen worden aangeboden. Ook voorkomt Facebook hiermee dat Apple 30 procent van de opbrengsten uit de App Store voor zichzelf houdt.

Volgens TechCrunch zijn gameontwikkelaar Zynga en nieuwsblog The Huffington Post onder de ongeveer tachtig ontwikkelaars die apps voor de applicatiewinkel van Facebook ontwikkelen. Binnen enkele weken zou Project Spartan de lucht in kunnen gaan.

Via de mobiele versie van Facebook kunnen bezoekers van de applicatiewinkel gebruikmaken. Apps worden binnen Facebook geladen en maken gebruik van functionaliteiten van de sociale netwerksite. Ook komt er een eigen systeem om aankopen te doen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie