Extreme Networks voor vierde achtereenvolgende jaar leider in Gartner® Magic Quadrant™ 2021 voor vaste en draadloze LAN-infrastructuur voor bedrijven

Redactie WINMAG Pro
Universele hardware, cloudnetwerken en AI/ML versterken leiderschapspositie

xtreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR), een cloudgedreven netwerkbedrijf, is door Gartner, Inc. uitgeroepen tot leider in het Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless Local Access Network (LAN) Infrastructure, gepubliceerd op 15 november 2021, geschreven door Mike Toussaint, Christian Canales, en Tim Zimmerman.

Dit is het vierde achtereenvolgende jaar dat Extreme in dit jaarlijkse onderzoeksrapport is gepositioneerd als leider. Sinds het laatste Magic Quadrant-rapport dat in 2020 werd gepubliceerd, heeft Extreme zijn leiderschapspositie in cloudgedreven netwerken steeds verder verstevigd. Extreme rapporteerde een jaarlijkse groei van 96 procent in subscription-boekingen, waarmee Extreme het snelst groeiende bedrijf in zijn categorie vormt. Het bedrijf rondde recentelijk de overname van Ipanema af en wil het ExtremeCloud-aanbod verder uitbreiden met SD-WAN-capaciteiten, wat mogelijkheid biedt om de SaaS business verder te laten groeien.

Extreme heeft zijn inspanningen gericht op het helpen van klanten bij het omarmen en succesvol inzetten van steeds meer gedistribueerde omgevingen - wat Extreme de Infinite Enterprise noemt. De oplossingen van Extreme versterken de Infinite Enterprise door gebruik te maken van een schaalbare cloudinfrastructuur om de connectiviteit uit te breiden die nodig is om consumentgerichte ervaringen op grote schaal mogelijk te maken.

Klanten die gebruikmaken van Extreme's oplossingen profiteren van:

  • Gestroomlijnd beheer van sterk gedistribueerde netwerkomgevingen. ExtremeCloud™ IQ is een cloudbeheerplatform dat netwerkbeheerders helpt het risico van het missen van potentiële netwerkproblemen te verkleinen door onboarding, configuratie, bewaking, beheer, probleemoplossing, waarschuwingen en rapportage voor bekabelde en draadloze netwerkinfrastructuurapparaten te vereenvoudigen.
  • Proactieve risicovermindering en een verbeterde gebruikerservaring. Extreme Co-Pilot gebruikt AI/ML om het aantal valse alarmen die tijd opslokken van IT-administrators drastisch te verminderen en om proactief risico’s te identificeren voor professionals die werken met sterk gedistribueerde netwerkomgevingen. Dit zorgt voor begrijpelijke aanbevelingen die teams in staat stellen op snel te optimaliseren en te problemen aan te pakken.
  • Verminderde operationele complexiteit en grotere flexibiliteit. De universele platformen voor de switching- en draadloze portfolio’s van Extreme kunnen op meerdere Extreme-besturingssystemen draaien en de order-, licentie- en garantieprocessen vereenvoudigen.
  • Toegang tot de snelste beschikbare draadloze snelheden. Het universele draadloze AP4000-platform van Extreme was het eerste grootzakelijke Wi-Fi 6E-access point dat aan klanten werd geleverd en is geschikt voor nieuwe 6 GHz-frequentieband.

Voordat Extreme Networks in dit rapport tot leider werd benoemd, werd het sinds 2018 ook elk jaar erkend als een Gartner Peer Insights Customers' Choice for Wired and Wireles LAN. Het bedrijf kreeg een beoordeling van 4,7 uit 5 op een schaal die aantoont hoe tevreden bestaande klanten zijn met het product van een aanbieder.

Ed Meyercord, President en CEO, Extreme Networks, Inc.: “Onze niet-aflatende focus op innovatie en klantsucces heeft ons in staat gesteld om het voor onze klanten makkelijker dan ooit te maken om een complexe netwerkomgeving te beheren. Door onze klanten centraal te zetten bij alles dat we doen, hebben we op een organische manier onze leiderschapspositie in de markt kunnen versterken en is Extreme toonaangevend geworden op het gebied van software en hardware voor netwerken. Voor het vierde jaar op rij erkend worden als leider in het Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Infrastructure is een bewijs van zowel het werk dat we hebben gedaan als onze visie voor de toekomst.”

Meer informatie

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie