Eviden lanceert nieuwe AI computing portfolio: de beste oplossing om volledig AI potentieel AI te realiseren

Redactie WINMAG Pro

Eviden, het bedrijfsonderdeel van Atos dat leidend is op het gebied van Advanced Computing, introduceert haar nieuwe productlijn BullSequana AI. Dit end-to-end aanbod omvat vijf nieuwe AI-serverseries die volledig zijn geoptimaliseerd voor AI-workloads en is ontworpen om tegemoet te komen aan uiteenlopende AI-behoeften. Dit omvat onder meer het verfijnen van bestaande AI-modellen in datacenters of het trainen van basismodellen met AI-supercomputers. Elk model biedt verschillende prestatieniveaus, schaalbaarheid en flexibiliteit en kan worden geselecteerd op basis van specifieke toepassingen, beschikbare budgetten en de bedrijfsomvang.

 

Het nieuwe aanbod bestaat uit toepassingsgerichte AI-software, waaronder Eviden's Computer Vision VISuite, en wereldwijde AI-diensten - van gespecialiseerde adviesdiensten, implementatie en orkestratie tot industrialisatie en ondersteuning - die worden geleverd door Eviden’s internationale team van datawetenschappers. De BullSequana AI-productlijn biedt daarnaast NVIDIA AI Enterprise. Dit is een end-to-end cloud-native softwareplatform dat Data Science-pipelines versnelt en de ontwikkeling en implementatie van co-pilots voor productiekwaliteit en andere generatieve AI-toepassingen stroomlijnt.

BullSequana AI 1200H

Als onderdeel van het nieuwe portfolio lanceert Eviden haar belangrijkste boegbeeld: de BullSequana AI 1200H, dat geavanceerde technologieën op het gebied van AI-versnelling en high-density computing combineert met gespecialiseerde adviesdiensten. Deze oplossing is ontworpen om organisaties te ondersteunen hun doelstellingen op een meer energie-efficiënte wijze te realiseren.

De eerste klanten voor die hiervan gebruik zullen maken zijn GENCI (Grand Equipment National de Calcul Intensif) en CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) in Frankrijk. Zij hebben de BullSequana AI 1200H met 1456 NVIDIA H100 GPU's geselecteerd om de capaciteit van de Jean Zay-supercomputer uit te breiden, waardoor de piekrekenkracht wordt verhoogd van 36,85 naar 125,9 Pflop/s. De computer, die wordt beheerd door IDRIS (Institut de Développement et de Ressources en Informatique Scientifique) van CNRS, is naar verwachting aan het begin van de zomer volledig beschikbaar voor gebruikers om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar generatieve AI.

De BullSequana AI 1200H is een supercomputer die speciaal is ontworpen voor toepassingen die erg veel rekenkracht vereisen voor het trainen, verfijnen en uitvoeren van van grote taalmodellen (LLM's) en voor de complexe systeemmodellering die in veel sectoren en toepassingen noodzakelijk is. Deze toepassingen vereisen een aanzienlijke rekenkracht vanwege de grote benodigde capaciteit voor deep learning-taken met veel verschillende parameters en een complexe architectuur. Door gebruik te maken van geavanceerde hardware- en softwaretechnologieën biedt Eviden oplossingen die volledig zijn afgestemd op de specifieke behoeften van organisaties. Het team van Eviden werkt nauw samen met klanten om te zorgen dat zij de juiste ondersteuning en begeleiding krijgen.

Beste energie-efficiëntie en dichtheid in zijn klasse

Het aanbod, speciaal ontworpen voor AI, behoort tot de meeste energie-efficiënte oplossingen en met de grootste dichtheid die op de markt verkrijgbaar zijn. Door Eviden's gepatenteerde Direct Liquid Cooling-technologie zijn haar BullSequana AI-supercomputers minstens drie keer sterker in dichtheid dan gangbare luchtgekoelde systemen. Daarnaast kan de extra warmte in energie worden omgezet om nabijgelegen gebouwen te verwarmen. De oplossing wordt ontwikkeld en gebouwd in de fabriek van Eviden in Angers, Frankrijk.

AI-aangedreven oplossing

Eviden werkt samen met NVIDIA om een aantal van de krachtigste componenten uit haar portfolio te integreren in het nieuwe aanbod, waaronder NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchips. In combinatie met Eviden's Smart Energy & Management Suite is het nieuwe aanbod goed gepositioneerd om de AI-adoptie van bedrijven te versnellen en hen te helpen de kracht van AI maximaal te benutten. Eviden heeft de intentie om in de komende jaren NVIDIA GB200 Grace Blackwell Superchips te integreren.

"AI is een transformerende kracht die ingrijpende veranderingen teweeg kan brengen in bedrijven in verschillende sectoren en stelt hen in staat hun productiviteit aanzienlijk te verhogen en innovaties te versnellen. Het ontwikkelen van AI-toepassingen vereist echter veel expertise, zeer veel rekenkracht en energie om AI-modellen te ontwerpen, te trainen en uit te voeren. Dat geldt vooral voor foundation-modellen. Met het nieuwe aanbod van Eviden beschikken klanten over de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en veelzijdigheid die nodig is om te kunnen groeien en innovaties in een stroomversnelling te brengen", aldus dr. Cédric Bourrasset, Head Quantum & AI Computing van Eviden, onderdeel van de Atos Groep.

“Eviden's end-to-end oplossing, die is gebaseerd op haar ruime ervaring met gerenommeerde Franse en internationale AI computing-onderzoekscentra, biedt een uiterst volledig AI computing-platform. Dit stelt Eviden in staat organisaties te helpen om de tijd tussen AI-implementatie tot en met de introductie van nieuwe innovatieve toepassingen te versnellen. Dit doet Eviden in tal van sectoren , zoals de gezondheidszorg, voor aanbieders van hernieuwbare energie, materiaalontwerp en massadistributie”, vertelt Stephane Requana, CTO, GENCI.

“Generatieve AI transformeert elke industrie en de ontwikkeling hiervan vereist een diepgaande expertise en een ruime beschikbaarheid van AI-computers. Aangedreven door het NVIDIA Grace Hopper-platform versnelt Eviden's BullSequana AI-portfolio, mede dankzij samenwerking met vooraanstaande onderzoekscentra, de inzet van innovatieve toepassingen in verschillende sectoren”, aldus Serge Palaric, Vice President Alliances en EMEA OEM’s van NVIDIA.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie