Escaperoom helpt organisaties op weg met inrichting hybride werken

Redactie WINMAG Pro
Veel organisaties worstelen momenteel met de manier waarop ze het zogeheten hybride werken (deels thuis, deels op kantoor) moeten vormgeven. Ze zoeken naar een nieuwe manier om het werk te organiseren, en naar alternatieve wegen om medewerkers ook vanuit huis betrokken en aangesloten te houden. Met het oog daarop heeft huisvestingsadviseur Solved onlangs een mobiele Escaperoom gelanceerd. Daarin ervaren teams van medewerkers in een korte ‘pressurecooker’ sessie aan den lijve wat de valkuilen van hybride werken zijn – maar ook wat de meerwaarde ervan is.

De Solved Escaperoom is speciaal ontwikkeld om organisaties inzicht te geven in de belangrijkste aspecten van hybride werken. Dat gebeurt in korte (45 minuten) sessies in spelvorm, waarbij een team van maximaal acht medewerkers in een hybride werkomgeving een opdracht moeten vervullen. Na afloop volgt een korte debrief waarin een Solved-consultant alle aspecten met de deelnemers doorneemt en ze van tips en advies voorziet waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Volgens Silvia de Haan van Solved kan het inzetten van de mobiele Solved Escaperoom organisaties helpen hybride werken tot een succes te maken. “Je kunt hybride werken op tal van manieren organiseren, maar uiteindelijk is het aan de medewerker om keuzes te maken: Welke werkzaamheden doe ik waar en wanneer ga ik naar kantoor? Hoe werk ik effectief op afstand samen, en hoe hou ik binding met de organisatie? En misschien nog wel het meest belangrijke: wat zijn de nieuwe omgangsregels en hoe lever ik daaraan een maximaal positieve bijdrage?”, aldus De Haan.

Ambassadeur van hybride werken

De Solved Escaperoom kan maximaal 80 medewerkers per dag een hybride werkervaring bieden. Volgens De Haan is dat in veel gevallen voldoende om tot een goed onderbouwd advies voor de organisatie te komen. “De mate waarin de teams scoren op de verschillende onderdelen van hybride werken - de bekende drie-eenheid Bricks, Bites en Behaviour - leggen we vast en als alle teams zijn uitgespeeld rapporteren we de resultaten. Daardoor ziet het MT of de HR-manager in één oogopslag in hoeverre de organisatie al klaar is voor hybride werken, en waar eventuele knelpunten zitten op het moment dat er onder tijdsdruk gepresteerd moet worden”, aldus De Haan.

De Haan benadrukt dat de Escaperoom-sessies vooral ook heel leuk en uitdagend zijn. Ze zegt: “Het is wat ons betreft teambuilding in ultieme vorm: door goed samen te werken en inventief te zijn bereik je samen je doel. Onze ervaring is dat deelnemers vaak razend enthousiast zijn na afloop en daarna binnen de organisatie een echte ambassadeur van hybride werken worden.”

De Solved Escaperoom kan op verschillende momenten worden ingezet: bij de start van een (her)huisvestingsproject, om de organisatie mee te nemen in de verandering naar hybride werken; na de eerste planvorming, om te testen in hoeverre het gedrag, de kantooromgeving en ICT-middelen klaar zijn voor hybride werken; of bij de implementatie, om medewerkers de impact van hybride werken zelf te laten ervaren. De escapetruck wordt voor de deur van de klant gezet. De Haan: “Het is een effectief hulpmiddel voor iedere organisatie die zoekende is naar een goede balans tussen maximale productiviteit enerzijds, en veilig en georganiseerd werken in een kantoor of locatie op afstand anderzijds. Bovendien zullen de medewerkers in de overstap naar hybride werken eerder efficiënt zijn met betrekking tot samenwerken en kantoorgebruik.”

Fotobijschrift: Fotobijschrift: Solved Escaperoom helpt organisaties op weg met inrichting hybride werken.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie