Equinix levert duurzame warmte uit datacenter aan gemeenschappen in Frankfurt

Redactie WINMAG Pro

Het terugwinnen van warmte uit datacenters heeft het in zich om omliggende gemeentes te ondersteunen. In tijden van stijgende energieprijzen en voortdurende wereldwijde ontregeling kan herbruikbare warmte zorgen voor een goedkopere en duurzamere brandstofbron, waardoor de druk op lokale overheden, organisaties en bewoners afneemt.

Om zijn betrokkenheid op dit gebied te benadrukken, kondigde Equinix, 's werelds digitale infrastructuurbedrijf®, een nieuwe samenwerking aan met woningbouwbedrijf Vonovia, ingenieursbedrijf AS Enterprise en investeringsadviseur en vermogensbeheerder EB-SIM. In een project dat nieuw is in zijn ontwerp en een unieke omvang is voor Frankfurt, wil de groep een verwarmingsnetwerk aanleggen voor een woonwijk in Griesheim, Frankfurt. 

Vanaf 2025 zullen ongeveer 1.000 huishoudens gratis worden voorzien van overtollige warmte die wordt gegenereerd door lokale datacenters van Equinix. Dit initiatief voor een circulaire economie - gekoppeld aan de FR4-, FR6- en FR8-locaties van Equinix - voorkomt lokale verbranding van fossiele brandstoffen en ondersteunt een lagere CO2-uitstoot.

Jens-Peter Feidner, Managing Director voor Duitsland bij Equinix, vertelt: "Dit project laat zien hoe datacenters iets kunnen bijdragen aan hun lokale gemeenschap en is een perfect voorbeeld van de voordelen die ontstaan door samenwerking tussen overheden, investeerders, stadsplanners, woningbouwbedrijven, leveranciers van warmtenetwerken en datacenterexploitanten. We hopen dat dit project interesse opwekt bij andere potentiële partners, aangezien Equinix graag wil onderzoeken hoe het de herbruikbare warmte op zijn locaties kan delen ten voordele van de lokale gemeenschap in de vele markten waarin het actief is."

Wereldwijd investeert Equinix in nieuwe en innovatieve technologieën op het gebied van energie-efficiëntietechnieken, hernieuwbare energie en warmte-exportprojecten als onderdeel van de wereldwijde strategie om in 2030 klimaatneutraal te zijn voor alle datacenteractiviteiten, in lijn met een goedgekeurde op wetenschap gebaseerde doelstelling (SBT) voor de nabije toekomst.

Lees het hele persbericht hier.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie