Elenjical Solutions integreert AWS Rapid framework in Murex handelssysteem bij Standard Bank

Redactie WINMAG Pro

Het acht maanden durende project, waarmee ontwikkelomgevingen kunnen worden gecreëerd - en vernietigd - met slechts een paar klikken, is de enige Amazon Web Services Rapid-installatie in Afrika en een van de eerste ter wereld.

Dankzij de integratie van AWS Rapid kan Standard Bank nu cloud-gebaseerde ontwikkelomgevingen creëren en beheren met gemak, veiligheid en aanzienlijk hogere snelheid in vergelijking met servers op locatie. Dit framework wordt geleverd als een volledig pakket en maakt de implementatie van ontwikkelomgevingen met slechts een paar klikken mogelijk. Het onderhoudt zorgvuldig aparte accounts voor ontwikkeling, UAT, SIT en productie, waardoor de implementatietijd aanzienlijk wordt verkort. Bovendien ondersteunt Rapid complete CI/CD-pijplijnen, zorgt het voor naadloze upstream- en downstream-integratie en biedt het nauwkeurige mogelijkheden voor right-sizing. 

De installatie van Rapid, volledig op afstand geleverd door Elenjical Solutions, biedt nu aanzienlijke voordelen voor Standard Bank. Voorheen was voor het starten van een nieuw ontwikkelingsproject op locatie de aanschaf of toewijzing van een on-premise server nodig, wat hoge kosten en lange installatietijden met zich meebracht. Rapid pakt deze uitdagingen aan met zijn veilige, veelzijdige functionaliteit en de mogelijkheid om serverruimte naar behoefte uit te breiden of in te krimpen, wat betekent dat alleen voor de gebruikte capaciteit wordt betaald. 

Elenjical Solutions is een strategische partner voor zowel Murex als AWS en daarmee de ideale integratiepartner voor dit project. De expertise van het adviesbureau zorgt ervoor dat bedrijven het Rapid-framework niet alleen voor Murex kunnen gebruiken, maar ook voor elk ander drielaagssysteem [bestaande uit de presentatietier voor de gebruikersinterface, de applicatietier voor de gegevensverwerking en de datatier voor de opslag en het beheer van applicatiegegevens], waardoor een schaalbare en flexibele oplossing voor financiële instellingen ontstaat. 

"Het verplaatsen van Murex naar AWS Rapid is een geavanceerd proces en veel klanten vinden het een uitdaging om alle voordelen eruit te halen zonder hulp van een expert", zegt Colyn Van Zyl, Executive Manager bij Elenjical Solutions. "Zelfs met geavanceerde AWS-vaardigheden is het ontwikkelen van de vereiste frameworks en het bereiken van volledige CI/CD-automatisering veeleisend. Onze expertise vereenvoudigt dit proces en zorgt voor kosteneffectiviteit en nauwkeurigheid door altijd oplossingen te creëren die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten."

Elenjical Solutions is nu klaar om Rapid implementatiediensten aan te bieden aan nieuwe en bestaande klanten wereldwijd. Voor meer informatie over Rapid kunt u contact opnemen met Elenjical Solutions via https://www.elenjicalsolutions.com/.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie