EIZO voorkomt onnodige rug- en oogklachten

Redactie WINMAG Pro
Wist je dat één op de vier Nederlanders last heeft van rugpijn en dat de meerderheid van de mensen met een computerwerkplek aan klachten lijdt zoals oogproblemen? Nu we dit weten, wordt het tijd hier wat aan te doen. Wachten is namelijk niet langer een optie. Geen zorgen, EIZO helpt je bij de oplossing. De innovatieve high-end monitoren van EIZO voorkomen de rug- en oogklachten en houden de medewerkers en jou fris.

Auto EcoView-functie

Oogklachten zijn een groeiend probleem op de wereld. Alle schermen om ons heen zijn simpelweg niet erg gezond. Doordat EIZO een aantal aanpassingen heeft gedaan aan de monitoren, worden deze risico’s aanzienlijk verminderd. Neem bijvoorbeeld het omgevingslicht. Mensen met een computerwerkplek weten dat het lichtinval op het scherm in de loop van de dag verandert. Dit heeft effect op wat je op het beeldscherm ziet. Maar niet langer bij EIZO. De Auto EcoView-functie past de helderheid van de monitor aan op het omgevingslicht. Het heeft niet uitsluitend een positief effect op de ogen, bovendien zorgt het voor een energiebesparing van maar liefst 50 procent.

Hybridetechnologie

Het duivelse probleem bij computerwerk: vermoeide ogen. Veel LEDachtergrondverlichtingen knipperen voor de helderheidsregeling in frequenties die mensen met gevoelige ogen waarnemen als flikkeringen, waardoor hun ogen vermoeid raken. EIZO heeft ook hier dé oplossing voor. Het bedrijf heeft namelijk een speciale hybridetechnologie ontwikkeld waarin twee mogelijkheden voor het aanpassen van de helderheid worden gecombineerd: de PWMaansturing (PWM = Pulse Width Modulation) en gelijkstroomaansturing.

LEES OOK: Review: EIZO FlexScan EV2785

Rugklachten voorkomen

En dan de oplossingen voor de vervelende rugklachten die kunnen opspelen wanneer je te veel in één houding zit. De monitoren van EIZO zijn uniek in hun flexibiliteit, waardoor een individuele aanpassing voor de betreffende gebruiker mogelijk is. Op deze manier voldoet iedere monitor aan je persoonlijke behoeften. Zo zijn de EIZO-monitoren traploos in hoogte verstelbaar, waardoor deze tot op de bodemplaat kan worden neergezet. Bovendien is de bodemvoet in stand te draaien, waardoor ook dit bijdraagt aan de ergonomie.

Voordelen Auto EcoView

  • Automatische instelling van de helderheid van de monitor bij wisselend omgevingslicht
  • De EcoView-index geeft aan hoe milieuvriendelijk de monitor op dat moment is ingesteld
  • De minimale en maximale beeldhelderheid zijn naar wens vast te stellen
  • De EcoView-functie kan automatisch worden in- en uitgeschakeld
  • Ergonomisch en milieuvriendelijk
  • Minder vermoeide ogen
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie