EIZO EV2457: Hét IPS-model voor de multi-monitorsetup

Redactie WINMAG Pro

Kantoorwerk baat bijna altijd bij het gebruik van meerdere monitors per werkplek. EIZO’s EV2457 maakt het mogelijk om legio aan multi-monitorsetups op te stellen, zonder daarbij overgelaten te zijn aan expertise op gebied van kabelmanagement.

Vergeet meterslange kabels: EIZO’s Daisy-Chainmethode stelt je in staat om tot vier modellen in een reeks met elkaar te verbinden op basis van korte DisplayPortkabels. Wij testten twee EV2457-displays in de praktijk. De EV2457 bedraagt een resolutie van 1920x1200, maximaal contrast van 1000:1 en een stabiele helderheid met tot 350 cd/m2. Het model rust op IPS-technologie, waardoor je geniet van adequate contouren en contrasten vanuit elke kijkhoek. Geen overbodige luxe, voor een monitor die per definitie ontworpen is voor gebruik in een multi-monitorsetup. Met dank aan een draaibare monitorvoet draai je de display met gemak naar een portretmodus. Deze portretmodus tovert de display als ware om tot een resolutie van 1200x1920. 

Daisy-Chain

Middels een DisplayPort-kabel koppel je meerdere modellen aan elkaar. De toevoeging van de DisplayPort-uitgang is een verademing voor wie gewend is gebruik te maken van traditionele splitters als DVI-naar-HDMI. DisplayPort-kabels zijn niet langer dan een meter; meer zal je niet nodig hebben, via een enkele displaynaar- displaykabel is de setup gereed. Auto EcoView is uniek aan EIZO. De functie meet de verandering van omgevingslicht en optimaliseert het beeldscherm met ideale helderheidswaarden. Helderheid wordt automatisch aangepast aan storende verblindingen, waardoor de ogen aanzienlijk minder vermoeid raken bij langdurig gebruik.

LEES OOK: Review: EIZO FlexScan EV2785

Bovendien verminderen de automatische aanpassingen stroomverbruik tot 50 procent, in vergelijking met monitors die geen automatische aanpassingen doen. Daarmee is de EV2457 uitstekend inzetbaar op de grote schaal. Een groot aantal monitoren belast ‘s zomers de airconditioning van een kantoor. Nu is het zo dat draaiende computers en displays ‘s winters geld besparen op de verwarmingsrekening, maar koelen kost een stuk meer dan verwarmen. 50 procent vermindering qua stroomverbruik is daarom exponentieel voordelig.

Niet alleen Auto EcoView draagt bij aan een verminderde vermoeidheid van de ogen. De EV2457 is geheel flikkervrij, zonder hiervoor in te hoeven leveren op kleurstabiliteit en beeldkwaliteit. Daarnaast kies je met een enkele druk op de functie tussen drie vooraf ingestelde kleurmodi. De Paper-modus blinkt voor ons uit: gammacorrectie, helderheid en kleurtemperatuur worden dusdanig aangepast dat teksten in een handomdraai een stuk prettiger te lezen zijn.

Monitor Configurator

De EV2457 wordt geleverd met stuursoftware Monitor Configurator. Hiermee configureer je meerdere monitoren in een stap via een USB-verbinding. De configuratie kan als XML-bestand beveiligd en overgedragen kan worden. Uitstekend voor werkplek- en netwerkbeheer, want zo versnel je de configuratie van meerdere werkplekken gigantisch. Al met al leent de EV2457 zich bij uitstek voor grootschalige, zakelijke inzet. Enerzijds plaatst het prijskaartje van € 578,- de display in een ietwat prijziger segment, anderzijds compenseren zijn grootte en gebruiksgemak daarvoor. Een mooie toevoeging aan EIZO’s IPS-repertoire - de EV2457 is een aanrader. 


EIZO EV2457 | Specificaties

  • Displaytechnologie: IPS
  • Resolutie: 1920 x 1200px
  • Grootte: 24,1” (16:10)
  • Adviesprijs: € 578,-
  • Contrast: 1000:1
  • Kijkhoek: 178°
  • Ports: DisplayPort, HDMI, DVI-D-ingang, enkele DisplayPort-uitgang
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie