eHerkenning niveau 4 nu volledig op afstand verkrijgbaar

Redactie WINMAG Pro

Digidentity, een door de Nederlandse overheid erkende leverancier van eHerkenning, biedt sinds 1 februari als eerste en enige leverancier eHerkenning niveau 4 (eH4) volledig op afstand aan. Waar bij andere aanbieders nog steeds een fysieke afspraak noodzakelijk is voor identiteitscontrole, maakt Digidentity het mogelijk om de gehele registratie op afstand te regelen.

Over eHerkenning

eHerkenning is een veilig en betrouwbaar inlogmiddel, waarmee bij meer dan 600 Nederlandse dienstverleners ingelogd kan worden. Het wordt gebruikt door zowel (semi-)overheidsinstanties als particuliere organisaties en stelt gebruikers in staat om namens hun bedrijf in te loggen. Door eHerkenning kan met zekerheid vastgesteld worden dat de persoon die inlogt, bevoegd is om namens het bedrijf op te treden. 

Het hoogste niveau eHerkenning 

eHerkenning werd in 2009 opgericht als 'DigiD voor bedrijven' en heeft zich sindsdien in Nederland ontwikkeld tot de veilige standaard inlogmethode voor bedrijven en organisaties. Jaarlijks wordt er meer dan 6 miljoen keer ingelogd met behulp van eHerkenning. Het systeem kent verschillende niveaus met toenemende betrouwbaarheid. Met de komst van strengere wet- en regelgeving rondom privacy en informatieverwerking stappen steeds meer organisaties over naar eH4, het hoogste en meest betrouwbare niveau. Dit betrouwbaarheidsniveau kent striktere veiligheidseisen met extra controle van identiteit en bevoegdheden. 

Marcel Wendt, CTO en oprichter van Digidentity: “Hoewel eHerkenning niveau 4 momenteel nog niet de standaard is, vragen onder meer diverse gemeenten, Justis, de screeningsautoriteit en UWV Zakelijk Portaal er al om. In de nabije toekomst is de verwachting dat steeds meer organisaties in Nederland en Europa om eHerkenning 4 zullen vragen.”      

Innovatie 

De innovatie van Digidentity stelt gebruikers in staat om eHerkenning niveau 4 volledig online en op afstand te verkrijgen. De geavanceerde technologie maakt het proces snel, efficiënt en kosteneffectief. Uiteraard is de identiteitscontrole nog even betrouwbaar en veilig. Marcel Wendt: “Ook eH4 remote voldoet aan de hoogste eisen voor identificatie op afstand.” 

Elimineren van fysieke identificatie   

Digidentity maakt ook het verkrijgen van het allerhoogste niveau eHerkenning zo gemakkelijk mogelijk voor de gebruiker. Wendt vervolgt: “Door het elimineren van fysieke identificatie, middels een face-to-face afspraak, hebben we een tijdrovende en kostbare procedure weten te transformeren tot een naadloos digitaal proces.”   

Unieke technologie   

Met behulp van Digidentity’s unieke technologie heeft het bedrijf al miljoenen identiteiten geverifieerd. Om een betrouwbare identiteitsverificatie te waarborgen, wordt onder meer gebruik gemaakt van geavanceerde liveness detection technologie.

Meer informatie over eHerkenning is te vinden op: https://www.digidentity.eu/nl/services/digital-identity/eherkenning en https://www.eherkenning.nl/nl  

 

Ook interessant:

Lees hier: Decentralized Cloud Project OORT Closes in on $10 Million Funding Goal, Eyes Token Listing

Lees hier: Safer Internet Day: Met deze 4 tips ben jij veilig verbonden

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie