Een hacker inhuren? Helemaal zo gek nog niet!
Elke organisatie heeft wel een of meer zwakke plekken in de security van zijn IT of software, of deze nu bekend zijn of niet. En vroeger of later worden deze zwakke plekken ontdekt. Door kwaadwillenden bijvoorbeeld, iets wat je natuurlijk niet moet willen. Is dit te voorkomen? Tot op zekere hoogte, maar het is in ieder geval mogelijk om het risico tot uitbuiting van zwakke plekken te voorkomen.
Huur een hacker in
Natuurlijk, er zijn meerdere securitybedrijven die hackers in dienst nemen. Sterker nog, dit is standard practice. Echter, een echte hacker inhuren is wellicht wat lastiger, want waar vind je die? Daar is het platform HackerOne voor. Deze organisatie, opgericht in Nederland in 2012, maar inmiddels internationaal opererend is een crowdsourced bug bounty-platform. Dit betekent dat je je als hacker kunt aanmelden om bugs op te sporen en hier geld mee te verdienen.
Andersom kun je je als organisatie melden om binnen het veilige HackerOne-platform securitytesten aan te vragen en een bug bounty op te zetten van elke grootte. Een interessante manier van werken en klaarblijkelijk ook gewild gezien de positieve testimonials die op de site van HackerOne te lezen zijn.
Het platform is momenteel de grootste in zijn soort en biedt je als organisatie de mogelijkheid veilig een hacker in te huren zodat je jouw IT veilig kunt doorlichten, rapportage krijgt over de gevonden zwakke plekken en hier vervolgens naar kunt handelen. Een hacker inhuren is dus inderdaad helemaal zo gek nog niet.