Een derde IT-beslissers vindt low-code softwareontwikkeling een hype

Redactie WINMAG Pro

Eén op de drie (33%) IT-beslissers en -beïnvloeders vindt low-code softwareontwikkeling een hype. Twintig procent is het hier niet mee eens en bijna de helft (48%) is hierin neutraal.

Geertruidenberg – Eén op de drie (33%) IT-beslissers en -beïnvloeders vindt low-code softwareontwikkeling een hype. Twintig procent is het hier niet mee eens en bijna de helft (48%) is hierin neutraal. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 500 IT-beslissers en -beïnvloeders over ontwikkelen in low-code, uitgevoerd in opdracht van SAP- en OutSystems-dienstverlener en kennispartner myBrand Conclusion. IT-beslissers en -beïnvloeders associëren low-code het meest met gemakkelijk in gebruik (26%), snel resultaat (26%) en flexibel (24%).

Toekomstplannen low-code

Waar bijna één op de vijf (18%) organisaties reeds gebruikmaakt van een low-codeplatform, is ruim een kwart (27%) van plan dit binnen een jaar te gaan doen. Nog eens een kwart (26%) verwacht binnen vijf jaar software te gaan ontwikkelen in low-code. De voornaamste redenen om low-code te overwegen zijn verhoogde productiviteit (29%), goedkoper dan het onderhouden van de eigen infrastructuur (25%) en een hoger innovatievermogen (24%). Drie op de tien (29%) organisaties zijn niet van plan om een low-codeplatform te gaan gebruiken. Dit komt met name doordat ze tevreden zijn met de huidige ontwikkelsoftware (high-code of no-code) (22%), doordat het niet past bij de organisatiecultuur (20%) of doordat er geen behoefte aan is vanuit de business (19%).

Jelle Hendriks, commercieel manager OutSystems bij myBrand Conclusion: “Ik vind het opvallend dat één op de drie organisaties low-code ziet als een hype. Ondanks deze aanname wil ruim een kwart van de ondervraagden immers met low-code gaan werken in de toekomst. De nieuwsgierigheid naar de ontwikkelmethode is dus aanwezig, waarschijnlijk vanwege de alom bekende voordelen. En als organisaties eenmaal kennis hebben gemaakt met low-code, bewijst deze ontwikkelmethode zichzelf en blijven ze het gebruiken.”

Over het onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd door Markteffect in opdracht van myBrand Conclusion. Aan het onderzoek deden 504 IT-beslissers en IT-beïnvloeders mee die werkzaam zijn in een organisatie met minimaal honderd medewerkers. Het functieniveau van de respondenten was zowel uitvoerend (21%), als middenmanagement (55%) als hoger management (24%).

Info over: myBrand

Meer artikelen over Software

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie