Econic verandert naam in evoyo

Redactie WINMAG Pro

Zes maanden nadat econic een investering van 125 miljoen euro ontving om de energietransitie te versnellen, maakt het bedrijf vandaag een naamsverandering bekend. De naamswijziging is een gevolg van de internationale expansie. Nadat bezwaar tegen de naam werd ingediend, besloot het bedrijf, dat actief is in Nederland en Duitsland, op zoek te gaan naar een alternatief. In die zoektocht kwamen ze op een naam die nog beter aansluit bij de fase waarin het bedrijf zich nu bevindt en de koers die ze varen: evoyo.

naam

De reis van huis naar e-home

Joris Jonker, CEO en oprichter, spreekt van een mooie, nieuwe stap. “Toen we vijf jaar geleden het bedrijf startten zag de markt er compleet anders uit. De groep consumenten en installateurs die zich oriënteerden op de wereld van warmtepompen en zonnepanelen was nog heel klein. Inmiddels zijn beide groepen explosief gegroeid. Maar een huis verduurzamen is nog vaak niet eenvoudig. Als one-stop-shop die woningeigenaren en installatiebedrijven aan elkaar koppelt, lossen we voor beide partijen een hele trits obstakels op en versnellen we tegelijkertijd de energietransitie. Met evoyo begeleiden we hen tijdens hun reis naar een duurzame woning. Deze boodschap zit letterlijk verpakt in onze nieuwe naam: ‘voy’ of ‘voyage’ betekent ‘gaan’ of ‘reis’.” 

Slim en simpel verduurzamen

De missie van het bedrijf blijft dezelfde: het gemakkelijker en versneld verduurzamen van woningen. Door digitalisering en slimme partnerships aan te gaan wil evoyo het voor zowel consumenten en woningcorporaties, als projectontwikkelaars en bouwers nog gemakkelijker maken om bestaande en nieuwbouwwoningen in e-homes te veranderen. Daarbij neemt evoyo de regie over de installatie van apparaten zoals warmtepompen, zonnepanelen, batterijen en laadpalen. Er is een keuze tussen koop of huur. In de huurpropositie wordt voor een vast bedrag per maand alle apparatuur geïnstalleerd en onderhouden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie