Dynabook introduceert Tecra A40-J en Tecra A50-J - voor hedendaagse professionals en IT-managers

Redactie WINMAG Pro
Dynabook Europe GmbH kondigt twee nieuwe devices uit de Tecra-serie aan: de 14” Tecra A40-J en de 15” Tecra A50-J. De twee nieuwe notebooks zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van de hedendaagse, flexibele werknemer en tegelijkertijd de lasten van de IT-manager te verlichten. De lichte en stijlvolle devices zijn betrouwbaar, veilig en eenvoudig te beheren, en vormen de nieuwste toevoeging aan Dynabook’s bekende Tecra productlijn.

Veilig en hanteerbaar voor zowel IT-manager als medewerker

Beide devices zijn zorgvuldig ontwikkeld om een oplossing te bieden voor de uitdagingen op het gebied van security en beheer als gevolg van het toenemend flexibel werken. Dankzij Dynabook’s zelf ontwikkelde BIOS met uitgebreide security-toepassingen, Trusted Platform Module (TPM) 2.0, hoogwaardige encryptie en optionele Windows Hello vingerafdruk- en gezichtsauthenticatie, beschermen beide devices de gebruikers tegen data-, device- en identiteitsbedreigingen. Ook voldoen beide devices aan Microsoft’s Secured-core PC-vereisten. Een optionele smart card reader biedt een extra verdedigingslinie.

Zelfs met een verspreid werknemersbestand kunnen IT-afdelingen de Tecra-devices van werknemers goed monitoren dankzij slimme beheermogelijkheden. Intel® Active Management Technology (AMT) maakt eenvoudig beheer van devices mogelijk* - zelfs op afstand. Dynabook’s gepatenteerde BIOS kan eveneens op afstand worden beheerd en geüpdatet worden zodat devices goed beveiligd blijven.

Perfecte prestaties

De Tecra A40-J en A50-J zitten beide vol met prestatieverhogende toepassingen zodat gebruikers hun taken snel gedaan krijgen. Naast de zeer krachtige 28W-variant van de laatste 11e Gen Intel® Core™ processoren, zijn er een aantal geheugen- en opslagmogelijkheden beschikbaar, waaronder tot 32GB aan RAM op 2x SO-DIMM DDR4 3200 en tot 1TB aan SSD OPAL 2.0-opslag. Bovendien zorgt de door Intel® Iris® Xe ondersteunde grafische technologie voor nog betere prestaties, aangevuld met een nieuwe stille dubbele ventilator-koeltechnologie. Ook de batterijduur van beide devices is indrukwekkend - tot 10,4 uur*** en een snellaadfunctie voor 40% batterijvermogen in slechts 30 minuten, waardoor gebruikers nooit met een lege accu te maken hebben.

“Met meer dan 35 jaar aan ontwikkelingservaring, staan onze goedverkopende Tecra-producten wereldwijd bekend om hun duurzaamheid, mobiliteit en elegantie,” zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “De nieuwste toevoegingen aan deze lijn bouwen hierop voort en beschikken over alle noodzakelijke technologie om de groeiende groep medewerkers die locatie-onafhankelijk werkt optimaal te kunnen ondersteunen.”

Comfortabel en stijlvol werken

Zowel de Tecra A40-J als de A50-J zijn ontworpen om draagbaarheid en prestaties te combineren met een stijlvol design. De Mystic Blue antibacteriële coating is niet alleen stijlvol maar gaat ook voor 99% bacterievorming tegen.****

Met mobiliteit als uitgangspunt, weegt de A40-J slechts 1,45kg* en bevat het device een niet-reflecterend 14” HD- of FHD-beeldscherm, met een dikte van 18,9mm. De 15”-variant heeft een iets groter scherm en is 19,9mm dik.

Beide devices hebben dunne schermranden en een eenvoudig te openen scharnier en zijn eenvoudig met één vinger te openen en te ontgrendelen, voor een snelle start van de werkdag en een ergonomische werkhouding. Het scherm kan bij beide modellen 180 graden opengeklapt worden om scherminhoud eenvoudig te delen. De 14” A40-J biedt ook de mogelijkheid van een touchscreen voor meer gebruiksvriendelijkheid. Tegelijkertijd maakt een groot en verlaagd backlit toetsenbord met Clickpad of optioneel SecurePad comfortabel typen op beide devices mogelijk. De A50-J is ook uitgerust met een numeriek keypad.

Blijf in contact en op koers

Het nieuwe Tecra-duo biedt gebruikers een overvloed aan tools voor een productieve dag waarbij volop samengewerkt kan worden - ongeacht waar ze werken. Een HD-camera met een privacy shutter, Cortona-ondersteunende noise cancelling dubbele microfoon en hoogwaardige stereospeakers met DTS-audioverwerking bieden uitstekende ondersteuning bij video- of audiobellen.

Stevig en getest

Ontworpen en gebouwd in Dynabook’s eigen R&D-centrum, zijn alle elementen van de A40-J en A50-J ontwikkeld om lang mee te gaan. Elk lichtgewicht chassis is uitvoerig getest aan de hand van de nieuwste MIL-STD-810H-standaarden (valtest, temperatuurwisseling, vochtigheid, trillingen en schokken) zodat ze onder alle omstandigheden blijven functioneren. Een morsbestendig frameloos toetsenbord biedt verdere bescherming tegen schade.**

Volledige connectiviteit

Op kantoor, de thuiswerkplek of zelfs aan de keukentafel bieden beide devices alle connecties die een werknemer nodig heeft om in te loggen op zijn werkomgeving. Twee USB-C-poorten met Thunderbolt 4 bieden de mogelijkheid voor snel opladen, gegevensoverdracht en de mogelijkheid om maximaal vier monitors aan te sluiten. Gebruikers kunnen nog meer accessoires eenvoudig aansluiten met andere full-size poorten, waaronder HDMI 2.0, LAN en additionele USB-A 3.2-poorten en een Micro SD-ingang. Voor een snelle en betrouwbare draadloze verbinding ondersteunen de devices Intel® 802.11ax (WiFi 6). Voor de beste ervaring onderweg komt er later dit jaar een model beschikbaar met optionele LTE-mogelijkheden.

De Tecra A40-J en A50-J zullen vanaf juli 2021 beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie over het complete aanbod van Dynabook naar:http://nl.dynabook.com/generic/business-solutions/

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie