Dit zijn de nieuwste innovaties op gebied van performance en veiligheid !

Redactie Chief
Werken alle functionaliteiten en wordt het voor de gebruiker makkelijker gemaakt?

Innovaties op het gebied van e-commerce performance

In de digitale wereld draait tegenwoordig alles om performance. Het is een cruciale factor waar een organisatie of een website op afgerekend kan worden. Het kan je maken of kraken. Met performance wordt er niet alleen gedoeld op snelheid, maar ook hoe alles op een website werkt. Werken alle functionaliteiten en wordt het voor de gebruiker makkelijker gemaakt? We duiken in dit artikel in de nieuwste innovaties op het gebied van performance.

Cloud hosting, Akeneo PIM en Magento

Een mooie ontwikkeling in de wereld van webshops is cloud hosting. Via de cloud de website hosten is een innovatieve manier waarmee je gebruik kan maken van de kracht van meerdere servers waarop de infrastructuur van je webshop is verdeeld. Op die manier heb je gegarandeerd een hoge snelheid en weet je zeker dat je webwinkel blijft draaien als een server downtime ondervindt.

PIM-software zoals Akeneo voorkomt daarnaast dat er foute productinformatie wordt doorgegeven aan andere websites en het zorgt voor een aanzienlijk kleinere belasting op je live webshop. Dit zorgt direct voor een hogere performance. Ook de doorontwikkeling van het populaire e-commercepakket Magento 2 is het benoemen waard. Ontworpen voor een ongekend hoge snelheid voor je webshop, en hiermee zorg je voor een ongestoorde en gestroomlijnde online shopervaring voor al je klanten. Dat is natuurlijk waar het om draait. Met een snelheid die gemiddeld 167% hoger ligt, overtref je alle verwachtingen die er zijn over een webwinkel. En ook hoef je je geen zorgen te maken om de beveiliging van alle klantdata. Via verschillende integraties met automatische processen wordt er gezorgd dat er niks met gevoelige gegevens kan gebeuren. 

Flexibiliteit

In de wereld van e-commerce is geen dag of maand hetzelfde, je kunt het nooit precies voorspellen waar je behoefte aan hebt op het gebied van hosting. Daarom is een andere ontwikkeling dat er tegenwoordig meer wordt gewerkt met flexibele contracten. Merk je dat er een periode wat minder bezoekers op je website zijn, dan heb je minder ondersteuning en capaciteit nodig, of heb je een goede actiecampagne gevoerd en stijgt het bezoekersaantal door het dak heen? Dan heb je juist meer capaciteit nodig. Met flexibele contracten kun je 24/7 zelf up- of downgraden. Precies naar wat jouw behoeftes zijn. Zonder kleine lettertjes.